Cine a câştigat ultramaratonul arctic din Canada. În cursă au mai rămas doar Tibi Uşeriu şi elveţianul Fabian Imfeld

Cine a câştigat ultramaratonul arctic din Canada. În cursă au mai rămas doar Tibi Uşeriu şi elveţianul Fabian Imfeld

Tiberiu Uşeriu şi Fabian Imfeld

După aproape 7 zile de la startul în Yukon Arctic Ultra, maratonul de aproximativ 300 de mile care se desfăşoară în condiţii extreme în nordul Canadei, în cursă au mai rămas doar doi concurenţi: românul Tiberiu Uşeriu şi elveţianul Fabian Imfeld. În competiţie au plecat 23 de atleţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condiţiile extrem de dure ale competiţiei din nordul extrem al Canadei au făcut că 21 dintre cei 23 de atleţi care au pornit în cursa de 300 de mile să renunţe pe traseu.

În ziua a 7-a de concurs, organizatorii i-au mai monitorizat doar pe elveţianul Fabian Imfeld şi pe românul Tiberiu Uşeriu.

Elveţianul, care a avut încă din a 2-a zi de concurs un avans constant, de 35-40 de kilometri, faţă de român, a reuşit să treacă linia de sosire pe 6 februarie, în punctul numit Pelly Crossing, după 6 zile, 18 ore şi aproximativ 50 de minute, în jurul orei locale 5.15 AM (15.15 - ora României). Imfeld a parcurs în total 305,1 mile, echivalentul a 490 de kilometri.

În momentul terminării cursei de către Imfeld, românul Uşeriu mai avea în jur de 15 mile până la linia de finiş. În Pelly Crossing, temperatura resimţită se situează în jurul valorii de -20 de grade Celsius.

Ultima actualizare privind starea lui Tibi Uşeriu, care a acuzat probleme stomacale încă de la debutul cursei, a fost postată pe pagina de Facebook Tăşuleasa Social pe data de 5 februarie, în jurul orei 22.00.


Fabian Imfeld, la linia de finiş FOTO Facebook/ Montane Yukon Arctic Ultra

Iată, mai jos, cum a sunat mesajul lui Tiberiu Uşeriu în momentul în care mai avea de parcurs aproximativ 100 de kilometri până la finiş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: