Zeci de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci

Zeci de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci

intoxicaţiile cu ciuperci aglomerează Spitalul Judeţean

Sezonul ciupercilor a venit cu un val de cazuri de intoxicaţii. Nu mai puţin de 27 de persoane au ajuns la Urgenţe din această cauză,  la sfârşitul săptămânii trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amatorii de ciuperci sunt cei mai expuşi riscului de a suferi intoxicaţii în urma consumului acestor delicatese. La sfârşitul săptămânii trecute, s-au prezentat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Baia Mare nu mai puţin de 27 de persoane, cu simptome ale intoxicaţiei după ce au consumat ciuperci. Dintre aceştia, 11 au fost copii şi au rămas internaţi la Secţia Pediatrie, arată reprezentanţii unităţii medicale. Medicii atrag atenţia în legătură cu riscul intoxicaţiilor în urma consumului de ciuperci. „Medicii se confruntă cu un val de intoxicaţii, doar în intervalul 22 - 24 septembrie 2017 fiind înregistrate în UPU Baia Mare 27 de persoane care au mâncat ciuperci şi li s-a făcut rău. Dintre aceştia, 10 provin din mediul urban şi 17 din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi pacienţi au refuzat internarea, unul a ajuns la ATI Interne, alţi trei au rămas spitalizaţi pe Secţia Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean din Baia Mare.

De asemenea, ei fac unele recomandări amatorilor de ciuperci. „În cazul în care aţi consumat ciuperci şi aveţi simptome ca transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupilă mărită, agitaţie, dureri abdominale, respiraţie grea, lăcrimare, tremurături, halucinaţii etc. este foarte important să vă prezentaţi de urgenţă la cel mai apropiat spital. Ciupercile otrăvitoare pot avea incubaţie scurtă, de la 15 minute la trei ore sau incubaţie lungă, când primele simptome apar după un interval de cinci sau chiar 20 de ore de la momentul în care au fost consumate. La primul semn de suspiciune a unei intoxicaţii adresaţi-vă de urgenţă medicului”, se arată într-un comunicat remis presei.

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările