Maşinile abandonate vor fi ridicate de poliţiştii băimăreni. Recuperarea costă mai mult decât valoarea maşinii

Maşinile abandonate vor fi ridicate de poliţiştii băimăreni. Recuperarea costă mai mult decât valoarea maşinii

Maşinile abandonate vor fi ridicate de poliţişti Foto: Arhivă

Băimărenii care aleg să îşi lase maşinile abandonate pe spaţiile publice ale municipiului vor rămâne fără ele. Poliţiştii locali au continuat acţiunile de ridicare ale autoturismelor fără stăpân începute în anul 2012, 44 de maşini fiind deja ridicate de pe domeniul pubilc.

Ştiri pe aceeaşi temă


În 2013 au fost luate în evidenţă un număr de 49 de autovezicole, o parte fiind deja ridicare. Numărul este mai mic de jumătate faţă de cel de anul trecut când 112 autoturisme au căzut în atenţia poliţiştilor locali. „Pot să vă spun că în anul acesta, de exemplu, am luat în evidenţă 49 de autoturisme abandonate sau fără stăpân. Abandonate sunt 43, 6 sunt fără stăpân. S-au urmat procedurile legale şi pot să vă spun că 44 au fost ridicate şi au mai ramas 5 care urmează să fie ridicate“, a arătat Gheorghe Popan, directorul executiv al Poliţiei Locale Baia Mare. 
 
Dintre cei ale căror autoturisme au fost ridicate până în prezent nici un proprietar nu şi-a revendicat maşina. Întrucât autovehicolele abandonate au în general o valoare scăzută iar proprietarii ar trebui să achite peste 2.000 de lei pentru a reintra în posesia acestora, băimărenii preferă să renunţe la ele în favoarea autorităţilor. „Dacă face dovada că este proprietarul de drept a acelui autovehicul, că şi-a achitat toate taxele şi impozitele prevăzute de lege şi a achitat şi sumele corespunzatoare cheltuielilor efectuate de către noi pentru inventarierea autovehiculului, expertizarea, ridicarea, transportul şi depozitarea lui. Dacă l-am găsit într-o parcare publică trebuie să achite toate amenzile de parcare la zi şi mai are de plătit în plus o amendă de 2.000 de lei“, a adăugat Gheorghe Popan. 
 
Conform legislaţiei un autoturism este considerat abandonat dacă nu are plăcuţe de înmatriculare şi este parcată sau staţionată pe domeniul public sau privat al municipiului. De asemenea dacă poate fi considerată abandonată o maşină cu placuţe de înmatriculare dar care ocupă domeniul pubic de mai bine de un an de zile şi a cărei stare de funcţionare nu este propice. 

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările