Ţigări de contrabandă depistate cu ajutorul unui câine de urmă

Ţigări de contrabandă depistate cu ajutorul unui câine de urmă

Ţigările au fost confiscate Foto: Adevărul

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F.Rusă. Cu ajutorul unui câine de de urmă, poliţiştii au reuşit să reţină două persoane implicate în activitatea de contrabandă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Sâmbătă, în jurul orei 11.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se deplasau pe versantul muntos Măgura transportând colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii.
 
În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă însoţită de câinele de urmă Noza, care i-a condus pe poliţişti până la un imobil din localitatea Valea Vişeului, în curtea căruia au fost descoperite două persoane suspecte că ar fi implicate în activitatea infracţională. La cercetarea terenului au fost descoperite şase colete ce conţineau cantitatea de 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F. Rusă, în valoare de peste 27.000 de lei.
 
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.  Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările