Bărbat condamnat pentru că a omorât câinele vecinilor. Cum a justificat gestul revoltător asupra animalului inofensiv

Bărbat condamnat pentru că a omorât câinele vecinilor. Cum a justificat gestul revoltător asupra animalului inofensiv

FOTO Arhivă

Un bărbat din judeţul Bacău a fost trimis în judecată şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere unui animal cu intenţie. În faţa instanţei, agresorul şi-a recunoscut faptele, fiind judecată prin procedura simplificată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din comuna băcăuană Măgura, a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, în sarcina sa reţinându-se că a ucis câinele unei vecine după ce l-a surprins în curtea sa. În faţa judecătorilor, agresorul a adoptat o atitudine sinceră şi exprimându-şi regretul pentru faptele sale. A invocat că în momentul agresiunii se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi şi-a pierdut cumpătul când a observat câinele veninilor în curtea sa.

„Inculpatul a luat o furcă şi a lovit câinele în repetate rânduri până l-a ucis. Ulterior, a aruncat câinele peste gard, în curtea lui B.C.E., moment surprins de către aceasta din urmă, care, după ce s-a apropiat de câine, l-a recunoscut ca fiind „Fifi”, femela de metiş care îi aparţine. B.C.E. a anunţat-o pe vecina sa, care a venit la faţa locului, a făcut poze cu telefonul mobil şi a luat măsuri de conservare a cadavrului pentru a-l transporta la DSVSA Bacău. Fiind întrebat de către acestea cine a ucis câinele şi de ce, inculpatul a recunoscut că l-a ucis întrucât iar fi provocat pagube în grădină”, se menţionează rechizitoriul procurorilor.
În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea animalului a fost una violentă. Cadavrul prezenta multiple leziuni şi fracturi craniene cauzate de ”lovituri cu corp contondent”.

Atitudinea de recunoaştere a faptelor şi lipsa antecedentelor penale au determinat Judecătoria Bacău să aplice o pedeapsă blândă în acest caz. Instanţa a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 160 zile-amendă, în sumă de 4.000 lei, valoarea unei zile-amendă fiind de 25 lei.

”Se va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C. pen., în sensul că dacă nu va executa, cu rea-credinţă, în tot sau în parte, pedeapsa amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: