Afaceristul care organiza petreceri cu „fetiţe“, la puşcărie. În schimbul prestaţiilor, ele primeau bani şi droguri

Afaceristul care organiza petreceri cu „fetiţe“, la puşcărie. În
schimbul prestaţiilor, ele primeau bani şi droguri

FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a transformat un birou dintr-o clădire care îi aparţinea într-un club clandestin, unde adolescente între 13 şi 17 ani jucau în spectacole erotice filmate şi întreţineau relaţii sexuale contracost cu clienţii.

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv pe un om de afaceri în vârstă de 51 de ani la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare efectivă pentru proxenetism, influenţarea declaraţiilor şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Iniţial, băcăuanul primise iniţial o pedeapsă de 3 ani  şi 8 luni de închisoare cu executare la Tribunalul Bacău.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri  din Bacău a transformat un birou dintr-o clădire cu destinaţie de depozit care îi aparţinea într-un spaţiu unde organiza petreceri cu ”fetiţe”, în timpul cărora abuzul de alcool, droguri şi substanţe psihoactive, dar şi folosirea prostituţiei erau practici curente. Bărbatul de 51 de ani intermedia practic comerţul sexual.

Fete de 13 ani participau la spectacole erotice

Printre fetele care practicau prostituţia s-au numărat şi copile cu vârste între 13 şi 17 ani, care proveneau din mediul rural sau de la liceele din municipiul Bacău, au stabilit poliţiştii. Pentru ”serviciile” prestate, printre care se numărau şi spectacole cu caracter erotic care erau filmate, primeau bani, alcool, sau substanţe stupefiante.

”După caz, acesta procura servicii sexuale pentru cunoştinţele sale care îi solicitau acest lucru, sau racola bărbaţi interesaţi să obţină astfel de servicii în folosul persoanelor care practicau prostituţia. Au existat, însă, şi situaţii când tinere deja iniţiate în această practică au beneficiat de înlesnirea activităţilor lor, fiindu-le mijlocit contactul cu persoane interesate să le cumpere serviciile sexuale. Totodată, în timpul petrecerilor organizate au fost determinate să desfăşoare spectacole cu caracter erotic, fiind filmate în astfel de ipostaze”, se menţionează în rechizitoriu.

Clubul clandestin a funcţionat în perioada 2014-martie 2019, iar anchetatorii spun că omul de afaceri a acţionat ca un proxenet, punându-le fetelor la dispoziţie imobilul pentru practicarea prostituţiei şi cooptând persoane interesate de serviciile sexuale oferite contra cost.

Ameninţată să îşi retragă declaraţiile

Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care anchetatorii au efectuat percheziţii la depozitul din Bacău unde adolescentele se prostituau. Una dintre copile a fost audiată, prilej cu care a povestit cum se derulau petrecerile la care se consumau droguri, iar fetele erau plasate la clienţi ca să întreţină relaţii sexuale cu ei.

La scurt timp, minora şi-a schimbat declaraţiile, iar ulterior a recunoscut că făcuse acest lucru după ce a fost ameninţată în repetate rânduri de omul de afaceri. ”După ce am dat primele declaraţii am fost ameninţată de numitul C.C. M-a ameninţat atât pe Facebook, cât şi prin intermediul unor mesaje SMS”, a spus fata.

Anchetatorii i-au verificat contul de Facebook şi telefonul mobil şi au constatat că adolescenta fusese avertizată să nu mai facă declaraţii împotriva bărbatului de 51 de ani, în caz contrar va suporta consecinţele.

”Da cu cine crezi că faci tu circuri din astea fă panaramo... ţi-a zis garda că eşti martor protejat...stai cuminte...eu stiu unde stai si cum te cheamă...”

”Ai băgat în puşcărie nişte oameni ...eu zic să-ţi iei familia aia handicapată si să dispari din Bacău...că venim după tine.”

”Ai dat raportul la gardă azi?!..tu nu te gândeşti că ai nenorocit nişte oameni...zdreanţo..nu scapi..crede-mă”, sunt doar câteva dintre ameninţările primite de copilă.

 ”Vă tai pe toţi, fraierilor”

”Din analiza convorbirilor extrase rezultă că, în data de 31.03.2019, începând cu ora 17,54, C. C. încearcă cu insistenţă să iniţieze un apel telefonic cu persoana vătămată. Aceasta refuză să preia apelul, iar ulterior evită să răspundă întrebărilor adresate prin intermediul mesaje scrise, menite să o chestioneze în legătură cu cele declarate în timpul audierilor. În consecinţă, inculpatul îi impută colaborarea cu organele judiciare, o ameninţă, o insultă, în aceeaşi frază, adresând injurii şi instituţiilor de aplicare a legii. În continuare, C.C. proferează ameninţări care o vizează pe minoră, dar şi pe apropiaţii acesteia susceptibili de a fi angrenaţi în ancheta judiciară: <<dacă ajunge la mine treaba asta, vă tai pe toţi, fraierilor, de la mic la mare>>”, a stabilit procurorul de caz.

Ulterior, omul de afaceri a recunoscut în totalitate faptele de care era acuzat. Fusese obligat şi la achitarea unor daune morale în cuantum de 19.000 de lei către minorele pe care le-a exploatat sexual, dar acestea şi-au retras plângerile în instanţă, iar judecătorii au dispus finalmente ca bărbatul să nu mai plătească nimic.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român în Italia: a mers la prostituate, dar şi-a găsit soţia „la treabă“. A omorât-o, apoi s-a sinucis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările