Plasa întinsă de proxeneţii din Brăila unor familii sărace. Femeile, convinse să se prostitueze ca să scape de viaţa grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Zeci de tinere şi adolescente au căzut în plasa unor proxeneţi, care le-a ademenit cu promisiunea că vor duce o viaţă lipsită de griji în Occident dacă acceptă să îşi vândă trupul. Au fost trezite la realitate imediat când au ajuns în străinătate, unde proxeneţii le-au luat actele.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a trimis în judecată patru persoane sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism. Vineri, 12 noiembrie, instanţa a început cercetarea judecătorească în acest caz.

Potrivit anchetatorilor, Aurelian Gorgovan, Stan Cristian Gică, Vasilica Avram şi Tudoriţa Avram racolau tinere şi adolescente, pe care le exploatau sexual pe teritoriile mai multor state europene. 

Liderul grupului, Aurelian Gorgovan, identifica bărbaţi cu o situaţie materială modestă, dispuşi să-l ajute la desfăşurarea unor activităţi (conducători auto, mecanici) contra unor sume modice de bani. Acestor persoane li se oferea posibilitatea de a-şi stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale.

Cele două surori ale liderului intrau apoi în scenă şi le recrutau pe concubinele acestor persoane, precum şi alte femei pe care le cunoşteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituţie practicată pe teritoriul Italiei.

Iniţiate în prostituţie

Ulterior, cei patru le iniţiau pe fete în activitatea de practicare a prostituţiei. 

”Inculpaţii se ocupau de achiziţionarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoţeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil şi le iniţiau în activitatea de practicare a prostituţiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate <<la stradă>>”, au stabilit anchetatorii.

De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind încunoştinţat telefonic de către concubina sa cu privire la program şi la sumele obţinute de fete din activitatea de prostituţie. Sumele de bani obţinute îi erau expediate individului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activităţii de proxenetism, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Forţate să se vândă aproape pe nimic

Deşi proxeneţii lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituţiei, în baza unei înţelegeri de împărţire în mod egal a banilor obţinuţi în acest mod, după ce fetele ajungeau în străinătate, membrii grupării le reţineau documentele de identitate, le luau aproape toţi banii sub pretextul a diferite cheltuieli şi le cereau să respecte condiţiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România.

”În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituţia în baza înţelegerilor iniţiale, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi jigniri, precum şi la pretinderea unor datorii deja achitate”, susţin procurorii DIICOT Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român în Italia: a mers la prostituate, dar şi-a găsit soţia „la treabă“. A omorât-o, apoi s-a sinucis

Cum se lăfăia un „macho man“ din banii iubitei prostituate: „Să îmi ţii şi mie bănuţi, baby mik şi dulce“

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite