Şofer prins drogat la volan, liber de la judecători să conducă pe drumurile publice

Şofer prins drogat la volan, liber de la judecători să conducă pe drumurile publice

Un tânăr de 20 de ani suprins sub influenţa drogurilor la volan continuă să conducă pe drumurile publice, judecătorii prelungindu-i succesiv dreptul la circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iulian Cornel Demşa (20 de ani) a fost trimis în judecată de procurori din Bacău după ce a fost descoperit în trafic conducând sub influenţa drogurilor. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie, anul curent, tânărul fiind surprins în toiul nopţii de un echipaj de poliţie. Agenţii au observat comportamentul bizar al şoferului şi l-au oprit pentru verificări. Interogat, tânărul recunoscut că anterior consumase droguri iar maşină mai avea un plic cu 1,5 grame de cannabis, tot pentru consum propriu. A susţinut că a cumpărat drogurile dintr-un club din municipiul Bacău, iar în seara respectivă fumase o ţigară cannabis. A invocat că s-a urcat la volan, la solicitarea unui prieten care l-a rugat să-i conducă prietena la locuinţă.

Pus sub acuzare, tânărul şi-a recunoscut faptele, fiind judecat prin procedura simplificată. Găsit vinovat pentru consum ilicit de droguri şi conducere sub influenţa substaneţelor psihoactive, Iulian Demşa a fost condamnat la un an şi trei luni închisoare cu suspendare, fără a i se interzice dreptul de conducere. De altfel, judecătorii i-au prelungit cu încă 30 de zile dovada privind dreptul de a conduce chiar în ziua în care au pronunţat sentinţa. Instanţa, a admis, totuşi, că fapta inculpatului este una gravă.

”Infracţiunea de conducere unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive este o infracţiune de pericol, astfel că, pentru a se evita  producerea de accidente de circulaţie, legiuitorul a incriminat această faptă, pericolul social fiind unul abstract, inseparabil legat de materialitatea faptei, indiferent de împrejurările în care s-ar comite aceasta şi de urmările produse ori care s-ar fi putut produce cu privire la persoane sau bunuri. Astfel, instanţa constată că prin săvârşirea faptei analizate s-a pus în primejdie siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, stare de pericol care este prezumată, fiind vorba despre o infracţiune de pericol”, se arată în motivarea Tribunalului Bacău.

Condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să presteze 90 de zile în folosul comunităţii, Iulian Cornel Demşa a fost nemulţumit de sentinţă pe care a contestat-o. Curtea de Apel Bacău urmează să pronunţe o decizie definitivă în acest caz.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările