Tumoare gigant extirpată cu succes de medicii de la Spitalul Matern

Tumoare gigant extirpată cu succes de medicii de la Spitalul Matern

Starea Mariei Chiper evoluează favorabil la Spitalul Matern din Arad

La Spitalul Matern din Arad, o femeie de 52 de ani a scăpat, cu ajutorul medicilor, de o tumoare de 17 kilograme. Maria Chiper, de 52 de ani, din Nădlac, femeia care a fost operată ieri, a aflat de existenţa tumorii în septembrie anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citiţi şi:

A revenit din morţi, după coma cauzată de gripa porcină

O femeie de 52 de ani din Nădlac a scăpat astăzi de o tumoare care cântărea 17 kilograme

Luna septembrie 2009 a reprezentat începutul calvarului pentru Maria Chiper, când s-a prezentat la doctor pentru probleme de sănătate, şi în urma analizelor efectuate, medicii de la Spitalul Matern din Arad au constat că în uterul femeii s-a dezvoltat o tumoare care cântărea 17 kilograme.

„Eu am fost înainte foarte grasă. De aceea nu am observat-o. Am început să slăbesc prin septembrie, dar nu am avut dureri astfel încât să fiu nevoită să merg la doctor”, a declarat Maria Chiper. Conform medicilor, tumoarea a ajuns la aceste dimensiuni deoarece femeia nu a mai făcut un control medical amănunţit de ani de zile.

Povestea lui Cristi Minculescu la indigo: O gălăţeancă şi-a salvat soţul de la moarte donându-i trei sferturi din ficatul ei

Intervenţie chirurgicală dificilă

Medicii de la Matern au lucrat mai bine de două ore pentru a extirpa tumoarea, mai ales că aceasta comprima şi organele abdominale. „Femeia avea mai multe afecţiuni, de aceea şi intervenţia chirurgicală a fost destul de dificilă. La noi s-a prezentat târziu, prin luna decembrie, când a fost diagnosticată. Problema a fost cu extragerea tumorii în totalitate, mai ales că i-a fost extirpat şi uterul. Se pare că este vorba despre o tumoră benignă, dar rezultatul va fi cunoscut după examenul histopatologic”, a declarat Sorin Prişcă, managerul Spitalului Matern din Arad.


Buzău: Patru medici indieni vor opera de cataractă 300 de pacienţi

Medicii sunt optimişti în privinţa stării femeii, mai ales că la nici 24 de ore de la operaţie, Maria Chiper s-a ridicat din pat şi s-a plimbat prin salon. În decurs de maxim o săptămână, după două tipuri de analize, medicii vor cunoaşte exact care au fost cauzele apariţiei tumorii gigant în corpul femeii de 52 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările