Sibiu: A revenit din morţi, din coma cauzată de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A învins virusul A H1N1 când toată lumea era rezervată în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Cu bucurie şi emoţii, Axente Cioca a fost externat ieri la amiază din spital, la 23 de zile de la internarea sa la Reanimare.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

Axente Cioca are 39 de ani şi se ocupă cu creşterea animalelor. Locuieşte în Agnita unde are o mică fermă de vaci şi oi, este căsătorit, are două fete de 16 şi 18 ani, Claudia şi Roxana, şi poate spune că a trăit experienţa vieţii lui. A fost grav bolnav de gripă porcină şi a stat internat la Secţia de Terapie Intensivă timp de 23 de zile, dintre care 13 în comă. Ieri a fost externat din spital şi simte că s-a născut a doua oară.

„În viaţa mea n-am fost bolnav şi e prima dată când ajung în spital. Pe 27 decembrie am început să mă simt rău, credeam că e o gripă obişnuită. Am dat cu paracetamol, cu ceaiuri de plante, dar nu mi-a trecut. N-am fost la medicul de familie, credeam că o să mă fac bine“, şi-a început povestea omul. „Pe 1 ianuarie m-am simţit şi mai rău şi am mers la Urgenţe, la Spitalul din Agnita. De acolo ne-au trimis la Urgenţe, la Sibiu, nu ne-a zis nimani că poate fi porcină. Pe 2 ianuarie am fost internat în Terapie Intensivă şi de atunci nu mai ştiu nimic. Am stat în comă până pe 15, tot ce îmi aduc aminte sunt tuburile pe care le aveam pe faţă când m-am trezit“, a povestit Axente Cioca în exclusivitate pentru Adevărul de Seară la externarea din spital.

Cazul lui Axente Cioca a fost confirmat pozitiv cu virusul A H1N1 pe 5 ianuarie. Din cauza problemelor cu obezitatea, supravieţuirea lui a fost multe zile sub semnul întrebării. Ventilat artificial timp de două săptămâni, pe 15 ianuarie şi-a revenit în simţiri şi medicii l-au deconectat de la aparatele de ventilaţie mecanică. „N-am bănuit niciun moment că va fi atât de rău, credeam că e doar o răceală. Acum când îmi dau seama prin ce am trecut, parcă m-am născut din nou“, a mai spus emoţionat Axente Cioca.

Referitor la decesul din dimineaţa de ieri al sibianului de 51 de ani care a fost în comă la Terapie Intensivă în aceeaşi perioadă cu el, Axente a spus simplu „Dumnezeu să-l odihnească“. Membrii familiei sale pun însănătoşirea lui Axente pe seama unui miracol făcut de Dumnezeu, prin intermediul doctorilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „Am crezut că-l vom pierde, nici nu ne mai aşteptam să-şi revină. E o minune de la Dumnezeu că s-a făcut bine. Îi mulţumim din suflet domnului doctor Sava care a făcut tot posibilul să-l ţină în viaţă, lui şi tuturor medicilor de la spital“, a declarat Adriana Muntean, sora lui Axente Cioca.

Axente Cioca este singurul caz grav de gripă porcină din judeţul Sibiu care a scăpat cu viaţă în urma infectării cu virusul A H1N1. Celelalte două cazuri grave, doi bărbaţi de 28 şi 51 de ani, au murit. Primul deces cauzat de gripa porcină s-a înregistrat pe 20 decembrie la Mediaş iar al doilea ieri, la Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite