Mii de familii din judeţ nu au apă la robinet din cauza secetei

Mii de familii din judeţ nu au apă la robinet din cauza secetei

Uzina de Apă din Bocsig, pusă în dificultate de secetă

Locuitorii mai multor comune arădene suferă din cauza secetei.  Uzina de Apă  Bocsig a decis să raţionalizeze furnizarea apei potabile, conform unui program bine stabilit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza consumului foarte mare, dublu faţă de perioadele obişnuite, pentru că oamenii îşi udă grădinile pe fondul lipsei de precipitaţii, rezervoarele uzinei nu fac faţă cererii. În aceste condiţii, comunele Bocsig, Hăşmaş, Archiş, Craiva şi Beliu, cu tot cu satele aparţinătoare, sunt afectate atât ziua cât şi noaptea.

Reprezentanţii Uzinei de apă Bocsig spun că furnizarea apei este oprită noaptea, pentru a se putea umple rezervoarele golite pe timpul zilei de către mii de consumatori care îşi udă grădinile.

Astfel, chiar dacă ziua nu sunt închişi robineţii, consumul foarte ridicat face ca la multe locuinţe apa să nu mai ajungă, ori să aibă presiune slabă.

Autorităţile locale speră că ploile anunţate pentru zilele următoare vor reduce consumul de apă din reţea, iar restricţiile vor fi ridicate.

Vă mai recomandăm: Seceta face ravagii la Galaţi. 12 localităţi au apă potabilă doar câteva ore pe zi. Autorităţile sanitare: „Fântânile sunt poluate cu nitriţi”

Substanţele radioactive din apa potabilă, limitate prin lege

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările