Profi închide definitiv un supermarket invocând un „decret” local. Ce abuzuri ale primarilor reclamă compania

Profi închide definitiv un supermarket invocând un „decret” local. Ce abuzuri ale primarilor reclamă compania

Profi anunţă că închide un supermarket din judeţul Arad din cauza unei decizii a primăriei

Compania Profi anunţă închiderea definitivă a unui magazin dintr-o localitatea din judeţul Arad, acuzând primăria din localitate că a dispus închiderea abuzivă a magazinului pentru 15 zile pe baza „pe baza simplei bănuieli neverificate că unul dintre angajaţi ar putea fi purtator de virus Corona”.

Conflict între lanţul de supermarketuri Profi şi primăria comunei Păuliş din judeţul Arad. Compania de retail anunţă plecarea din Păuliş din cauza primăriei. „Decizia Primăriei Păuliş este arbitrară, fără nicio dovadă şi fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele Profi le implementează pentru a preveni răspândirea bolii. Nu înţelegem de ce autorităţile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în consultare cu experţi internaţionali şi români de top şi, în schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, aşa că am închis magazinul, dar  pentru a ne proteja angajaţii şi afacerile, am decis să îl închidem definitiv”, susţine Pawel Musial, director general al Profi.

Profi a anunţat că dincolo de cerinţele autorităţilor a luat o serie de măsuri de protecţie, inclusiv împărţirea angajaţilor în schimburi de câte 12 ore fiecare, cu o zi liberă între ele. „La sfârşitul turei, angajaţii dezinfectează complet magazinul şi aşa îl găseşte cealaltă tura în dimineaţa următoare. Cele două grupuri sunt complet separate şi nu se întâlnesc niciodată în acelaşi loc. În cazul în care un membru al uneia dintre ture se contaminează, toţi membrii ei intră în carantină şi, pe timpul cât nu vin la serviciu, sunt înlocuiţi de un grup mobil de angajaţi sosiţi din reţea”, anunţă reprezentanţii Profi.

Compania de retail reclamă că, pe lângă „decretul” dat de Primăria Păuliş, s-a confruntat şi cu alte cerinţe absurde ale autorităţilor locale. „Decizia luată de Primăria din Păuliş nu este singulară. Ea se înscrie într-un lung şir de decrete oficiale locale lipsite de sens. Unele primării au ordonat ca doar 3-4 persoane să aibă voie să-şi facă simultan cumpărăturile într-un magazin, considerând în mod eronat dimensiunea unui magazin PROFI ca fiind similară cu cea a micilor chioşcuri familiale din localitate, unde distanţarea socială nu este posibilă. Autorităţile unei alte localităţi, neştiind că după o dezinfecţia totală, oamenii nu pot intra în magazinul respectiv decât dupa trei-patru ore pentru a evita intoxicarea, au cerut ca în fiecare zi magazinele să se fie dezinfectate total de câte trei ori. Aplicarea acestei măsuri fie duce la închiderea magazinelor, fie pune în pericol grav sănătatea oamenilor”, mai arată reprezentanţii Profi potrivit cărora „derularea unei afaceri cu 20.000 de angajaţi în peste 1.200 de magazine aflate în mai mult de 550 de localităţi necesită disciplină, iar acest lucru nu poate fi realizat decât dacă există un singur set de legi în vigoare”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: