Povestea cazinoului din centrul oraşului. Acesta ar putea fi cumparat de primarie

Povestea cazinoului din centrul oraşului. Acesta ar putea fi cumparat de primarie

Clădirea este în paragină FOTO arhivă Adevărul

Primăria Arad ar putea plăti 600 de mii de euro este pentru Cazinoul din municipiu. Contruit în anul 1872, beneficiind de o arhitectură cu elemente neoclasiciste şi neobaroce, acesta a avut mai multe destinaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De-a lungul anilor, clădirea a funcţionat drept sală de expoziţii, evenimente şi cazinou. În ultimii 100 de ani, clădirea a fost abandonată de mai multe ori, iar după 1990 a ajuns în proprietate privată.

În 2007, în incintă a funcţionat un restaurant şi a un club. Însă nu a durat însă mult şi clădirea a fost din nou abandonată.


Cazinoul din Arad a fost una dintre clădirile prin care au trecut multe personalităţi de altădată, cunoscute la nivel naţional. Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop, Ioan Suciu, Ioan Slavici sau primarul Salacz Gyula au fost unii dintre cei care au călcat pragul imobilului istoric. Interesant este că de această clădire se leagă şi momente din istoria unei mărci de bere cu o lungă istorie în România şi anume Timişoreana. În cadrul unor evenimente organizate în acest loc, berea a primit o medalie de bronz şi una de argint.


Cazinoul de altădată FOTO www.actualitati-arad.ro

În cadrul unei şedinte CLM, Consilierul ALDE, Ionel Ciupe, a declarat: „Cred că ar trebui să ne exercităm dreptul de preemţiune asupra imobilului. Cazinoul ar putea foarte bine să devină o Casă de Căsătorii şi să găzduiască spectacole şi expoziţii”. Poziţia acestuia a fost susţinută în cadrul şedintei CLM şi de căte social-democraţii Beniamin Vărcuş şi Ilie Cheşa. Şi viceprimarul Levente Bognar este de acord să fie cumpărat cazinoul, deoarece spun el, este una emblematică pentru Arad şi ar fi păcat ca Primăria să nu încerce să o cumpere. 

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că vor începe procedurile pentru cumpărarea Cazinoului, însă a precizat că: „în acest moment nu putem promite că vom avea de unde să asigurăm cei 600 de mii de euro pentru cumpărarea imobilului, sau că vom găsi resursele necesare, de aproximativ două milioane de euro pentru reabilitarea clădirii”.

Starea cazonoului este destul de proastă. Pereţii clădirii sunt distruşi, geamurile sparte şi puţinele piese de mobilier rămase au fost arse sau distruse de către oamenii străzii care îşi fac veacul pe acolo.

Vă mai recomandăm: Fostul cazinou din Arad a ajuns loc de odihnă pentru boschetari

Blestemul Cazinoului din Constanţa. Cum îl plângeau acum 70 de ani: „Era perla Mării Negre, acum pasc oile lângă el“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările