Pană uriaşă de curent provocată de şobolani la Arad. Rozătoarele au generat blocarea a 50 de tramvaie, iar sute de călători au aşteptat degeaba în staţii

Pană uriaşă de curent provocată de şobolani la Arad. Rozătoarele au generat blocarea a 50 de tramvaie, iar sute de călători au aşteptat degeaba în staţii

Tramvai în Arad FOTO Glasul Aradului

Câteva sute de călători au rămas blocaţi în staţii sau în tramvaie, miercuri după-amiază, după ce aproximativ 50 de garnituri aflate în circulaţie acoperind două treimi din municipiul Arad s-au oprit din cauza unei pene de curent provocate de şobolani într-o staţie de transformare.

Cei mai mulţi călători au ales să meargă pe jos, în timp ce alţii au aşteptat autobuzele trimise de compania de transport în comun.

Pana de curent a afectat circulaţia tramvaielor din cartierele Aurel Vlaicu, Grădişte, Micălaca şi Centru, reprezentând două treimi din reţeaua de tramvaie a municipiului Arad.

Potrivit directorului tehnic al Companiei de transport Public Arad, Petru Cuvinianu, aproximativ 50 de garnituri se aflau în circulaţie, iar acestea au rămas blocate între staţii, fiind afectaţi sute de călători.

Conform sursei citate, căderea de tensiune a fost provocată de şobolani care au ros cabluri electrice dintr-un punct de transformare ce alimentează cea mai mare parte din reţeaua de transport pe şine din municipiul Arad.

"Din păcate, acesta nu este un incident singular. S-a mai întâmplat ca şobolanii să roadă cabluri şi să provocace pene de curent, însă de această dată au fost afectate multe garnituri aflate în circulaţie. Tramvaiele au rămas blocate aproximativ o oră şi jumătate", a declarat Cuvinianu.

După această perioadă, echipele de tehnicieni au reuşit să remedieze defecţiunea înlocuind cablurile roase de şobolani.

Compania de transport public a trimis pe trasee autobuze pentru preluarea călătorilor, însă cei mai mulţi dintre aceştia nu au mai avut răbdare să aştepte, ci şi-au continuat drumul pe jos sau au apelat la companiile de taxi.

Reţeaua de transport cu tramvaie din Arad, care acoperă întregul oraş şi 25 de kilometri din zona interurbană, este cea mai dezvoltată din ţară, după cea din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările