FOTO Trei generaţii de dansatori din Chereluş au făcut spectacol în Germania. Este vorba despre  Ansamblul „Moştenitorii”

FOTO Trei generaţii de dansatori din Chereluş au făcut spectacol în Germania. Este vorba despre  Ansamblul „Moştenitorii”

Dansatorii au făcut senzaţie în Germania

Ansamblul „Moştenitorii” din localitatea arădeană Chereluş (comuna Şicula) a susţinut la Heidelberg în Germania o frumoasă reprezentaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instructorul Ana Herlo povesteşte că ansablul din Chereluş a fost prezent la evenimentul de la Heidelberg cu trei generaţii de dansatori.

„Am fost prezenţi cu trei generaţii la acest spectacol: grupa întâi compusă din copii cu vârste între 7 şi 10 ani, grupa a doua din copii cu vârste între 11 şi 15 ani şi cea de-a treia compusă din dansatori de peste 30 de ani. Prin activitatea pe care o desfăşor ne propunem să reînviem portul şi dansul popular din Chereluş”, a spus Ana Herlo.

În cadrul festivalului Karpaten-Donau, „Moştenitorii” din Chereluş au evoluat cu toate cele 17 perechi de dansatori, mai bine de o oră în faţa publicului german cu: joc de Chereluş, susţinut de toate cele trei generaţii, urmat de o suită de dansuri locale, un joc din Bihor, iar programul a fost încheiat cu un dans local susţinut de toate cele trei generaţii. 

Foto

Prezent la evenimentul de la Heidelberg, primarul comunei Şicula, Aurel Radiţa, a spus că pentru membri ansamblului festivalul a fost o bună oportunitate de a face cunoscută tradiţia populară din Chereluş, dar şi o experienţă utilă.

„Una peste alta, apreciez că prezenţa ansamblului nostru la acest festival a fost un succes. Mă bucur în primul rând pentru cei mai mici dintre componenţii ansamblului care au avut oportunitatea de a evolua în cadrul unui asemenea eveniment. Consider de asemenea, că promovarea tradiţiilor şi a portului popular din localitatea Chereluş are importanţa ei”, a declarat Aurel Radiţa, primarul comunei Şicula.

Evoluţia chereluşenilor din Germania a fost a doua în afara graniţelor României, după participarea, în cursul anului 2013, la un festival desfăşurat în Ungaria, la Ketgyhaza.
 

 

Vă mai recomandăm: Ansambluri folclorice din Muntenia şi Moldova, la festivalul „Pe plaiuri buzoiene”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Colegiul Tehnic organizează, sâmbătă, cea de-a doua ediţie a Festivalului regional de folclor „Pe plaiuri buzoiene”. La eveniment vor participa ansambluri populare ale liceelor din oraşele din zona de sud-est a ţării.

FOTO “Nea Mărin”, încântat de dansatorii ansamblului Hora Vasluiului

Coregraful Marin Barbu, cunoscuit publicului din show-urile tv drept nea Mărin, a fost prezent astăzi la Vaslui, în vederea pregătirii unui festival internaţional de folclor. Acesta a fost cucerit de tinerii care dansează în ansamblul “Hora Vasluiului”.

Spectacolul a fost de neuitat 

Imagini din aceeasi galerie
  • Spectacolul a fost de neuitat 
  • Ansamblul „Moştenitorii” din localitatea
arădeană Chereluş 
  • Ansamblul „Moştenitorii” din localitatea
arădeană Chereluş 
  • Ansamblul „Moştenitorii” din localitatea
arădeană Chereluş 
  • Ansamblul „Moştenitorii” din localitatea
arădeană Chereluş 
  • Publicul a fost încântat de ceea ce a văzut 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările