FOTO “Nea Mărin”, încântat de dansatorii ansamblului Hora Vasluiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coregraful le-a recomandat tinerilor vasluieni să pună suflet în dans    Foto: Simona VOICU
Coregraful le-a recomandat tinerilor vasluieni să pună suflet în dans    Foto: Simona VOICU

Coregraful Marin Barbu, cunoscuit publicului din show-urile tv drept nea Mărin, a fost prezent astăzi la Vaslui, în vederea pregătirii unui festival internaţional de folclor. Acesta a fost cucerit de tinerii care dansează în ansamblul “Hora Vasluiului”.

Reputatul folclorist şi-a anunţat astăzi sprijinul pentru pregătirea ediţiei de anul viitor al Festivalului “Hora din Străbuni”, dorind să-l promoveze în toată lumea, astfel încât la eveniment să participe ansambluri şi de pe alte continente, nu numai din Europa.
“Am venit cu mare drag să punem bazele unui festival internaţional de anvergură. Am înţeles că anul trecut a fost un început, iar pentru anul viitor vrem să fie un festival de talie internaţional, la care să vină lume şi de pe alte continente, nu numai din Europa”, a declarat Marin Barbu.
El a ţinut să-i vadă la lucru şi pe tinerii Ansamblului “Hora Vasluiului”, fiind impresionat de ce a văzut, mai ales că proiectul Centrului Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Vaslui a fost pus în practică în urmă cu un an “Doresc ca acest ansamblu tânăr să crească din punct de vedere calitativ. Sunt copii frumoşi şi dansează bine. Dacă pun suflet în dans, atunci munca lor nu va fi în zadar. Dacă, la Huşi, Verginel Solomon a avut rezultate bune, aici n-are cum să nu facă o treabă bună. Am vorbit cu el că bine ar fi ca o parte dintre coregrafii să le facă şi la Vaslui, iar la festivalul de peste un an să apară cu 20 de perechi, astfel încât să vadă Ansamblul «Joc» din Moldova că şi la noi în România se poate aşa ceva”, a mai precizat coregraful.

Citeşte şi: 

Regal folcloric la Vaslui: "Cântec drag din plai străbun"

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite