Experţi în sisteme de fortificaţii de tip Vauban din Belgia, în România. Documentele Cetăţii Aradului au fost studiate

Experţi în sisteme de fortificaţii de tip Vauban din Belgia, în România. Documentele Cetăţii Aradului au fost studiate

Cetatea Aradului FOTO arhivă Adevărul

O delegaţie de experţi în sisteme de fortificaţii de tip Vauban din Belgia a fost prezentă în Arad, miercuri, pentru a se documenta cu privire la Cetatea Aradului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delegaţia a fost însoţită de decanul Facultăţii de Arhitectură din Timişoara, iar experţii au fost informaţi despre stadiul procesului de preluare a fortificaţiei de la Ministerul Apărării Naţionale în patrimoniul municipiului Arad.

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat în urma întâlnirii că, din punct de vedere juridic, cetatea este deja a municipalităţii, însă este administrată de MApN până când se îndeplinesc cerinţele din protocolul de predare-primire. Principala cerinţă se referă la modernizarea bazei militare din cartierul Gai. Lucrările ar urma să fie gata până în 2019.

Vă mai recomandăm: Cetatea Aradului se numără printre puţinele construcţii de tip Vauban din Europa

Cetatea Dezna din Arad, ruina care ascunde multe secrete: clădirea ar fi fost distrusă după ce o fată creştină a dat foc depozitului în care se afla praful de puşcă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările