Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz în elita filmului maghiar

Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz în elita filmului maghiar

Filmul de scurt metraj „Agape”

Trei importanţi actori maghiari şi un regizor care a participat la Festivalul de Film de la Cannes au fost cooptaţi în cele mai recente proiecte ale Companiei de Teatru Aradi Kamaraszinhaz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul de scurt metraj „Agape”, producţie a Companiei Aradi Kamaraszinhaz şi a Mirage Film Studio din Budapesta, va debuta în 13 octombrie la „Săptămâna Filmului” de la Budapesta. În distribuţie pot fi văzuţi importanţi actori din Ungaria (Lukáts Andor, Lázár Katalin şi Haumann Péter).

Filmul este rezultatul unui proiect pentru care Compania arădeană a câştigat finanţare, în 2013, din partea Consiliului de Media al Autorităţii Naţionale de Media şi Transmiterea Ştirilor din Ungaria. Alături de proiectul filmului Agape, Compania Aradi Kamaraszinhaz a mai depus şi obţinut finanţare pentru un alt proiect, prin care s-a realizat scurtmetrajul Trac (Lampalaz).

Cele două proiecte de filme au fost realizate împreună cu Mirage Film Studio din Budapesta, în spatele camerelor de filmat afându-se doi tineri regizori: Arpad Gorogh (student la Academia Olandeză de Film din Amsterdam) şi Otto Banovits (absolvent al Universităţii de Arte din Londra, Secţia Film, în 2013, prezent la Festivalul de Film de la Cannes cu scenariul filmului Awake).

Finanţare de 50.000 euro

În 2014 Compania Aradi Kamaraszinhaz şi Mirage Film Studio au prezentat un nou proiect de film, de data aceasta pe ideea lui Arpad Gorogh, o baladă intitulată Firul (A fonal), pe care Consiliul de Media l-a considerat din nou demn de sprijinit. Astfel, echipa din Budapesta şi Arad lucrează la al treilea scurt metraj. Filmările noului film vor începe în martie 2015.

Bugetul total al celor trei filme ajunge la aproape de 50 de mii de euro, o condiţie a acordării subvenţiei fiind înscrierea filmelor la festivaluri. Filmele vor fi incluse şi în programul canalelor TV, pe canalele Duna TV şi Televiziunea Maghiară (MTV).

Premiera la Arad

Conform planurilor Companiei Aradi Kamaraszinhaz, premiera arădeană a celor două scurtmetraje – Agape (Agape) şi Trac (Lampalaz) – va avea loc la începutul anului 2015.

 

Vă mai recomandăm: Mihai Dinvale i-a luat locul lui Florin Călinescu la conducerea Teatrului Mic

A început a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările