Ponta, pus pe glume la Beiu: „Mie să-mi spuneţi «Fă, Ponta»”

Ponta, pus pe glume la Beiu: „Mie să-mi
spuneţi «Fă, Ponta»”

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au revenit la Beiu, localitatea pe uliţele căreia s-au plimbat cu barca la inundaţiile de Paşte. De data aceasta, premierul s-a întors în mijlocul sătenilor pus pe glume A amintit de episorul „Fă, Doino” şi a adus cadou primăriţei de aici o barcă pneumatică pe care a dat un autograf.

Ştiri pe aceeaşi temă

La patru luni de la inundaţiile din aprilie, când s-au plimbat cu barca trasă de pompieri pe uliţele aflate sub ape, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au revenit în satul Beiu. Aşteptaţi pe digul construit cu bani de la Guvern mai bine de  o oră de câteva zeci de săteni şi de oficialităţile din Teleorman premierul şi vicepremierul au descins la Beiu puşi pe glume. După ce au admirat lucrarea pentru care s-au alocat 15 milioane de lei şi care a fost executată la foc automat, oficialii au interacţionat cu localnicii. Aceştia i-au cerut să nu uite că alte 115 case din satul nou se află în continuare în pericol de inundaţii, în lipsa unei linii de apărare şi i-au cerut să continue digul.

”Ştiţi cum trebuie să îmi spuneţi ? ”FĂ PONTA !”şi facem. Îmi spuneţi ce să facem şi facem. Facem şi acolo, dar am zis să începem aici, unde a fost cel rău”, le-a spus sătenilor premierul Ponta.
 
Digul executat la Beiu are o lungime de 3,9 kilometri şi a fost făcut cu o tehnică specială, nemaifolosită până acum. Concret, sub pământul adunat drept linie de apărare împotriva inundaţiilor s-a montat o plasă antierozională. Potrivit executantului, digul este făcut să reziste unei viituri de mare aploare care ar putea apărea o dată la 100 de ani 1354 de case şi peste 1300 de oameni sunt protejaţi de digul ridicat la Beiu, a mai explicat executantul.
 
În faţa minunii apărute în doar câteva luni la marginea satului lor, greu încercat de-alungul anilor de inundaţii, sătenii din Beiu i-au mulţumit lui Ponta şi au ţinut să-i spună că-l vor vota la preşedinţie.
 
O barcă pneumatică cadou pentru primărie
 
Ponta şi Dragnea i-au adus primăriţei din Beiu o barcă pneumatică pe care premierul a ţinut să o dea cu autograf. ”Să o păstraţi la primărie că nu o să vă mai trebuie niciodată. Asta ca să ne aducem aminte prin ce am trecut.

Tot în glumă, oficialii au invitat-o pe primăriţa din Beiu să depună un studiu pentru realizarea unui lac de acumulare pe care sătenii din Beiu să se plimbe cu barca făcută cadou. 
 
Ponta şi Dragnea au adus 14 microbuze în Teleorman
 
Tot pus pe glume a împărţit Ponta şi cheile celor 14 microbuze distribuite judeţului Teleorman. Primarii celor 14 localităţi au primti cheile şi felicitările de rigoare direct din mâna premierului care a ţinut să îi chestioneze, tot în glumă, în legătură cu culoarea politică. ” Ai dat microbuz şi  la PDL ?Să-i ziceţi şi lui Blaga” i-a spus Ponta, colegului Dragnea. 
”Vom continua acest proiect cu microbuzele. De abia aştept  să merg împreună cu domnul vicepremier Dragnea la Chişinău cu 100 de microbuze pentru că atunci când eşti frate, familie , trebuie să îi ajuţi pe toţi”, a mai spus premierul Ponta.
 
Cu prilejul vizitei de astăzi, primul ministru i-a amânat primarului Alexandriei primul contract de finanţare cu fonduri Regio destinat reabilitării şi modernizării fermei Grupului Şcolar Agricol din localitate.
 
 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: