Guvernul Grindeanu a numit subprefect în Teleorman: Nelu Ionel Oprea, director al AJOFM Teleorman, fost ospătar la Barul „Paradis“ din Zimnicea

Guvernul Grindeanu a numit subprefect în Teleorman: Nelu Ionel Oprea, director al AJOFM Teleorman, fost ospătar la Barul „Paradis“ din Zimnicea

Nelu Ionel Oprea (sursă foto Facebook)

Nelu Ionel Oprea a fost numit prin hotărâre de Guvern subprefect al judeţului Teleorman. Numirea s-a făcut în cadrul şedinţei de Guvern de joi, 2 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul de subprefect de Teleorman era vacant de câteva luni, după ce fostul subprefect Liviu Dumitraşcu a fost avansat pe postul de prefect, post ocupat până anul trecut de Carmen Daniela Dan, actualmente ministru de Interne în Guvernul Grindeanu.
 
Numirea lui Nelu Ionel Oprea pe postul de subprefect nu constituie o surpriză, având în vedere că la nivel de zvon numele acestuia era vehiculat de ceva vreme ca fiind cel preferat de Guvernul Grindeanu. Nelu Ionel Oprea (46 de ani) este de profesie jurist, ocupant al funcţiei de director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman.
 
Potrivit CV-ului, document public pe site-ul AJOFM Teleorman, Nelu Ionel Oprea şi-a început cariera la 33 de ani. Documentul menţionează ca prim loc de muncă al actualului subprefect postul de consilier juridic din cadrul SC Interagro SRL Zimnicea, post ocupat în perioada 16.08.2004-01.09.2006. Niciun alt loc de muncă şi nicio altă funcţie nu apar în CV-ul actualului subprefect înainte de 2004.
 
Ospătar la  Paradis
 
Originar din Zimnicea, Nelu Ionel Oprea a lucrat însă şi până în 2004, însă locurile de muncă în care a prestat nu apar în CV-ul subprefectului. Potrivit cunoscuţilor, Oprea a lucrat ca ospătar la un cunoscut local din Zimnicea, numit ”Bar Paradis”. Alţi câţiva ani, actualul subprefect a fost ospătar la Restaurantul Interagro, deţinut de omul de afaceri Ioan Nicolae. În cadrul trustului aceluiaşi om de afaceri, Nelu Ionel Oprea a ajuns în 2004 pe postul de consilier juridic. Între timp, viitorul director al AJOFM şi-a perfecţionat studiile. Potrivit CV-ului, după vârsta de 30 de ani, Nelu Ionel Oprea a susţinut licenţa în Drept la Universitatea Ecologică.
 
Din concernul lui Nicolae, unde a fost iniţial ospătar şi mai apoi jurist, Nelu Ionel Oprea s-a angajat în 2006 la AJOFM Teleorman, pe postul de consilier juridic. A ocupat această funcţie până în 2013, când a fost avansat pe postul de director executiv al acestei instituţii, funcţie deţinută până în prezent. Odată cu avansarea în funcţii din ce în ce mai înalte, Nelu Ionel Oprea a continuat să se perfecţioneze la capitolul studii. În 2007 a făcut un master în Management Public la ASE.
 
În CV-ul de director executiv al AJOFM Teleorman, Nelu Ionel Oprea menţionează la capitolul aptitudini ”Comunicare, munca în echipa”, ”Spirit de organizare şi coordonare în activitatea curenta şi în activităţi voluntare”, ”Derulare proiecte, adaptare la nou”.
 
Noul subprefect de Teleorman se prezintă drept vorbitor, la nivel ”bine” şi ”satisfăcător”, de trei limbi străine: engleză, franceză şi rusă. Nelu Ionel Oprea va face, deocamdată, echipă la Prefectura Teleorman cu prefectul Liviu Dumitraşcu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările