Peste 700 de locuri au rămas neocupate în liceele din Teleorman Inspectoratul Şcolar Judeţean porneşte pe urmele elevilor care au abandonat şcoala

Peste 700 de
locuri au rămas neocupate în liceele din Teleorman Inspectoratul Şcolar
Judeţean porneşte pe urmele elevilor care au abandonat şcoala

Foto arhiva

Peste 700 de locuri au rămas libere în liceele din Teleorman după organizarea admiterii în clasa a IX-a de liceu din acest an. Mulţi elevi au ales să-şi întrerupă studiile după finalizarea clasei a VIII-a, deşi învăţământul obligatoriu prevede zece clase. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman vrea să identifice toţi elevii care au renunţat la şcoală şi să ia măsuri pentru diminuarea fenomenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul de şcolarizare întocmit la nivelul judeţului Teleorman pentru anul 2013-2014 a prevăzut înfiinţarea a 120 de clase a IX-a în liceele din judeţ. După încheierea etapelor de admitere derulate pana acum, peste 700 de locuri au rămas  libere şi 29 de clase a IX-a nu se vor mai înfiinţa. 
Nu este primul an în care rămân locuri libere la liceu, dar, după cum recunosc şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman este primul an în care numărul locurilor rămase libere este îngrijorător de mare. Dacă în anii trecuţi scăderea efectivelor de liceeni a fost pusă pe seama natalităţii din ce în ce mai reduse din ultimele decenii, anul acesta a fost identificată şi o altă cauză. 
 
Mulţi elevi de clasa a VIII-a au renunţat singuri la şcoală şi şi-au încheiat studiile cu clasa a VIII-a, deşi învăţământul obligatoriu prevede zece clase. ” Sunt mulţi elevi care nu au mai vrut să meargă mai departe cu şcoala şi nu s-au înscris la liceu”,  a declarat inspectorul general Valeria Gherghe. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a luat decizia de a identifica toţi elevi care au refuzat să frecventeze cursurile învăţământului obligatoriu. ” Vom identifica toţi aceşti elevi, vom sta de vorbă cu ei şi cu părinţii lor pentru a vedea care sunt cauzele pentru care au renunţat la şcoală”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judetean Teleorman.
 
 Nu rămân dascăli pe drumuri
 
Faptul că se vor desfiinţa 29 de clase a IX-a din lipsă de elevi nu afectează locurile de muncă ale profesorilor. În cadrul etapelor de încadrare din învăţământ a fost avut în vedere acest aspect şi, potrivit conducerii IŞJ Teleorman, niciun dascăl nu va rămâne fără loc de muncă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările