VIDEO UPDATE Străzi şi gospodării inundate la Alba Iulia. Plouă torenţial de peste 24 de ore

VIDEO UPDATE Străzi şi gospodării inundate la Alba Iulia. Plouă torenţial de peste 24 de ore

Mai multe străzi din oraş au fost inundate

Mai multe zone ale municipiului Alba Iulia a fost inundate duminică după ploaia puternică ce a căzut în cursul nopţii şi în cursul dimineţii.

UPDATE:47 litri/mp timp de două ore în zona Alba Iulia, Oarda, Ciugud, Bărăbanţ şi Miceşti. Cu greu corectezi consecinţele, oricine ai fi şi în orice loc s-ar întâmpla asta. Iar un avertisment de cod portocaliu îţi spune doar cât de neplăcută va fi situaţia, nu-ţi dă soluţia.

Întregul sistem pentru situaţii de urgenţă, atât de la primărie cât şi de la ISU, a fost activat şi mobilizat. Pompieri din Alba Iulia, dar şi din Aiud, Sebeş şi Blaj susţinuţi de angajaţi şi voluntari ai SVSU Alba Iulia şi Teiuş, adică peste 60 de oameni şi utilaje intervin la fiecare sesizare. Avem semnale că în Oarda apele pluviale din zona autostrăzii n-au fost preluate din cauza lipsei sistemului, prevăzut în proiect dar neexecutat încă. Am solicitat intervenţia rapidă la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face o prioritate din asta.
În afara oraşului intervin inclusiv lucrătorii de la drumuri şi poduri naţionale. 
Se intervine pe toate străzile inundate, în curţi şi locuinţe, subsoluri de blocuri, dar şi la agenţi economici precum Kaufland sau IPEC. Am solicitat, către APA CTTA, deplasarea de utilaje suplimentare la Alba Iulia. Întreg sistemul de canalizare va fi verificat, în perioada imediat următoare, cu camere SSTV pentru a decolmata acolo unde e cazul.

Albaiulienii pot semnala orice problemă la dispeceratul primăriei”, a transmis viceprimarul cu atribuţii de prima,r Voicu Paul.

Ştirea iniţială: La Alba Iulia plouă cu intermitenţe de mai bine de 24 de ore. În zonele joase ale municipiului Alba Iulia, apa s-a adunat şi a format veritabile lacuri după ce canalizarea nu a mai făcut faţă.

Probleme sunt în intersecţia din zona Gării şi pe strada Siretului, zone care sunt inundate la fiecare ploaie mai puternică. La Gară, intrarea maşinilor în intersecţie a fost interzisă de Poliţie pe un sens de circulaţie.

Apa căzută în cantităţi mari a provocat probleme şi la Oarda de Jos, unde au fost inundate, de asemenea, câteva străzi. De asemenea, au fost inundate străzi şi gospodării din satul Hăpria, comuna Ciugud.
 

Judeţul Alba se află sub Cod Portocaliu de ploi torenţiale, în intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi, izolat, grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările