VIDEO Cine e deputatul liberal de Alba supranumit ”drujba Apusenilor”, care a intrat cu o macetă ascunsă sub haină în Parlament

VIDEO Cine e deputatul liberal de Alba supranumit ”drujba Apusenilor”, care a intrat cu o macetă ascunsă sub haină în Parlament

Corneliu Olar cu maceta în Parlament

Deputatul PNL de Alba, Corneliu Olar, supranumit şi ”drujba Apusenilor”, a intrat miercuri cu o macetă ascunsă în haină, în Parlament. Deputatul a folosit maceta ca să taie un cozonac imens din care l-a servit inclusiv pe Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cozonacul, întins pe jos, a fost mărunţit cu maceta de Olar şi împarţit colegilor parlamentari şi celor prezenţi. Printre cei ”serviţi” de parlamentarul de Alba, se numără Liviu Dragnea şi deputatul ”mitralieră”, Cătălin Rădulescu. Paloşul a fost introdus în Parlament prin filtrul de securitate, deputatul ascunzăndu-l sub haină.
 
”Ca la pădure, aşa!” îi strigă un coleg, în atmosfera de bâlci de pe culoarul Camerei Deputaţilor. ”Să nu îţi tai mâna, ai grijă Olar!” îi aruncă altul. ”Hai, împărţiţi-l” îi serveşte deputatul direct de pe macetă. ”Cum să împărţim măi, dă-ne câte o bucată” îi dă replica deputatul ”mitralieră”.
 
Din imagini se vede că resturile cozonacului au fost mutate pe o masă, unde a urmat episodul doi: Olar l-a servit pe Liviu Dragnea. ”Astăzi suntem toţi prieteni, de mâine vedem”, a spus acesta. Cu gura plină, şeful PSD a schiţat o declaraţie pentru presă, apoi s-a îndepărtat. Parlamentarul mai este supranumit în Alba şi ”drujba Apusenilor”, din cauza unor presupuse legături cu afaceri din domeniul exploatării lemnului în zona comunei Horea, unde locuieşte. Până în 2004, Corneliu Olar a fost adminstrator la două firme: Olarys SRL şi Umbra Văii Horea SRL.
 

 
Momentele de acest gen sunt ”specialitatea” lui Olar încă de pe vremea când era primar, când şi-a botezat încăperea din care conducea frâiele comunei ”biroul oval” şi unde chiar a scris pe primărie ”Casa Albă din Horea”. De atunci, extravaganţele acestuia au evoluat şi ele.
  
În primul său mandat de deputat, în 2010, când s-a prezentat cu întârziere la întâlnirea cu ministrul Administraţiei şi Internelor, care avea loc la Traseul celor Trei Fortificaţii, în Alba Iulia, acesta a lăsat maşina în mijlocul drumului, cu geamul din dreapta faţă coborât, cu uşile deschise şi cheile în contact. Apoi le-a spus celor care se aflau în zonă turişti, jurnalişti, garda cetăţii, curioşi aflaţi întâmplător prin zonă să-i parcheze maşina de parlamentar, precizând totodată, cu ironie, că-i plătită din banii „voştri”.
 
Cariera politică a lui Olar nu s-a conturat de fiecare dată aşa cum şi-a dorit, dar acesta nu a ezitat să profite la maxim de momentele în care s-a aflat la putere. În cariera sa de primar, Olar a demonstrat că este un maestru al retrocedărilor. El se poare lăuda cu o realizare pe care puţini edili au reuşit-o, fără să simtă la încheietura mâinilor fiorul rece al brăţărilor: în calitate de primar la Horea a retrocedat terenuri care aparţineau de Primăria Arieşeni. Şi nu orice terenuri, ci tocmai cele de la baza unei pârtii de schi din zonă. O altă poreclă a acestuia este ”Groful Apusenilor”.

 
În 29 noiembrie 2018, deputatul Corneliu Olar, a pierdut definitiv un proces prin care a contestat un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care l-a identificat în conflict de interese pentru că şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, în perioada 2009 - 2011. Corneliu Olar a câştigat procesul, în martie 2016, la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pierderea procesului nu va presupune şi pierderea mandatului de deputat, acesta riscând cel mult să returneze banii încasaţi de fiica sa, adică aproape 30.000 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările