Un tânăr a ucis cu cruzime o iapă aflată la păscut. După 4 ani a fost trimis în judecată şi riscă să ajungă la închisoare

Un tânăr a ucis cu cruzime o iapă aflată la păscut. După 4 ani a fost trimis în judecată şi riscă să ajungă la închisoare

Animalul a fost ucis cu bestialitate. Foto Arhivă

Un minor care a înjunghiat de mai multe ori o iapă care a murit a fost trimis în judecată după patru ani de la comiterea faptei

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2017, P. Ionuţ avea doar 15 ani şi era cioban la o stână din satul Sânbenedic, comuna Fărău, judeţul Alba. Potrivit anchetatorilor, lângă zona de păşunat a animalelor pe care le păzea îşi avea proprietatea un bărbat cu care minorul se afla în conflict.
 
Într-o zi, minorul a văzut o iapa priponită, care păştea liniştită. Acesta ştia că animalul aparţine bărbatului cu care se afla în conflict. Atunci, tânărul a început să lovească animalul în repetate rânduri.
 
La un moment dat, potrivit anchetatorilor, a luat priponul din pământ, cu care era prins animalul, şi cu sânge rece a înjunghiat iapa de mai multe ori în abdomen. În urma rănilor suferite, animalul a decedat.
 
La aproape patru ani de la comiterea faptei, tânărul a fost trimis în judecată pentru ”uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, rănirea sau schingiuirea animalelor, distrugere”.
 
Pentru fapta sa, tânărul riscă închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă. Dosarul a fost înregistrat pe 6 noiembrie 2020 şi încă nu a primit un prim termen de judecată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările