FOTO Un sat din Munţii Sebeşului, „măturat“ de o viitura. Grămezi de pietre şi lemne aduse de ape de pe versanţi

FOTO Un sat din Munţii Sebeşului, „măturat“ de o viitura. Grămezi de pietre şi lemne aduse de ape de pe versanţi

Viitura a distrus totul în cale

O furtună puternică a avut loc marţi, 11 iulie, în zona comunei Şugag din judeţul Alba. Cel mai grav a fost afectat satul Dobra, care a fost măturat de o viitură.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în seara zilei de 11.07.2017 pe raza localităţii Dobra, comuna Şugag, a fost colmatat un podeţ, un torent s-a revărsat din matcă, fiind distruse 3 anexe gospodăreşti, 1 autoturism, inundate 8 curţi şi avariate 4 case.
 
Locatarii celor 8 gospodării s-au autoevacuat până la retragerea apei, iar în prezent s-au întors la locuinţele lor.
CLSU Şugag a intervenit cu 35 de persoane, 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă şi mijloace de primă intervenţie pentru îndepărtarea materialului aluvionar depus în urma inundaţiei.
 
Apa a adus cantităţi mari de noroi, pietriş, crengi şi chiar trunchiuri de copaci smulse din pământ, care au distrus gospodăriile localnicilor. Pe imaginile postate pe internet se pot vedea grămezi de lemne, pietre şi pet-uri, aduse de apă, dar şi anexe gospodăreşti prin care viitura „şi-a făcut loc”. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis încă de dimineaţă o atenţionare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă marţi, 11 iulie,  până la ora 17.00, în mai multe localităţi din Alba.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: