Un bărbat care s-a dat poliţist şi ofiţer de informaţii, reţinut la Alba Iulia. Cum a  înşelat o femeie cu 130.000 de lei

Un bărbat care s-a dat poliţist şi ofiţer de informaţii, reţinut la Alba Iulia. Cum a  înşelat o femeie cu 130.000 de lei

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut un bărbat care s-ar fi folosit de calităţi false pentru a obţine sume de bani de la diverse persoane. S-a dat drept poliţist, ofiţer de informaţii sau funcţionar la finanţe şi a reuşit să obţină peste 132.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Judecătoria Alba Iulia a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului. Instanţa nu a dispus nicio altă măsură restrictivă. ”Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat invocată de către inculpat. Respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se precizează în minuta hotărârii instanţei de judecată.
 
Potrivit IPJ Alba, la data de 2 iulie 2020, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au reţinut pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru înşelăciune, uzurparea de calităţi oficiale şi conducere fără permis. Groza Adrian Petru, zis Keops, este cunoscut pentru alte infracţiuni de înşelăciune, fiind condamnat în trecut la închisoare cu executare.
 
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în perioada decembrie 2019-iulie 2020, folosindu-se de calităţi false, ar fi reuşit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.
 
Din cercetări a rezultat că unei femei din Sebeş i-ar fi spus că este ofiţer de informaţii şi că recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranţă naţională, condiţionând angajarea de îndeplinirea unor ”misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane şi contractarea unor credite pentru obţinerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de ”agenţie” în misiuni de siguranţă naţională. Ar fi obţinut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal. 
 
În cursul lunii iunie 2020, l-ar fi apelat pe administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia şi, prezentându-se drept funcţionar al administraţiei financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administraţia fiscală. 
 
De asemenea, în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofiţer de poliţie şi pe care l-ar fi ameninţat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier.  În acest caz, victima nu a dat curs solicitării şi nu a fost prejudiciată material.  
 
Joi, 2 iulie, poliţiştii rutieri l-au depistat pe bărbat, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Transilvaniei din municipiu, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 
 
Faţă de acesta, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, conducere fără permis şi uzurparea de calităţi oficiale, iar în cursul zilei de vineri, 3 iulie, va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: