Tânără de 21 de ani, victimă a unui agresor periculos eliberat din închisoare: „Vreau să mă simt în siguranţă şi pentru asta voi merge la Referendum“

Tânără de 21 de ani, victimă a unui agresor periculos eliberat din închisoare: „Vreau să mă simt în siguranţă şi pentru asta voi merge la Referendum“

Denisa Sava a fost victima unei tâlhării comise de un recidivist eliberat în urma recursului compensatoriu

O tânără în vârstă de 21 de ani din Alba Iulia, victimă a unui infractor periculos eliberat din închisoare în urma legii privind recursul compensatoriu, transmite un mesaj public prin care cheamă lumea la Referendum. Denisa Sava susţine că vrea să se simtă în siguranţă în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denisa Sava are 21 de ani şi locuieşte în Alba Iulia. În 17 noiembrie 2018 a trecut prin cel mai dificil moment al vieţii sale. A fost lovită cu sălbăticie, în scara unui bloc, în timp ce aştepta liftul. Agresorul se numeşte Drăgoi Nicolae, are 33 de ani şi a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Acesta fusese eliberat mai devreme cu 8 luni din închisoare, în 15 septembrie 2018, în baza legii privind recursul compensatoriu promovată de majoritatea PSD-ALDE din Parlament.
 
Procesul ”trenează” la Judecătoria Alba Iulia, fiind amânat fie datorită plecării judecătorului la altă instanţă, fie din motive de incompatibilitate a noului magistrat. Denisa îndeamnă cetăţenii, printr-o postare pe pagina personală de facebook, să meargă la vot, pentru a se opri modificarea legii justiţiei şi eliberarea unor persoane vinovate de fapte pe care aceasta ”le-a trăit pe propria piele”.
 
Agresorul periculos şi momentul tâlhăriei din sacara blocului
 
“Prin modificarea Codurilor penale vor să-i scoată mai repede din puşcării pe cei vinovaţi de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea. Uitându-mă la mitingurile PSD şi văzând ce fel de oameni participă am început sa înţeleg de ce vor asta. Eu vreau să mă simt în siguranţă în ţara în care trăiesc şi pentru asta voi merge la Referendum să votez împotriva modificării cu dedicaţie a legilor din ţara mea doar pentru a-i scăpa pe o serie de infractori. Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne apărăm prin votul pe care trebuie să-l dăm în 26 mai”, a scris tânăra din Alba Iulia.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat un referendum ce va avea loc în data de 26 mai 2019, odată cu alegerile europarlamentare. Întrebările la care vor răspunde cetăţenii români cu drept de vot sunt următoarele: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie? Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”
 
Denisa Sava s-a constituit parte civilă în procesul penal şi solicită de la agresor daune morale în valoare de 70.000 de lei. Bărbatul în vârstă de 33 de ani fost trimis în judecată de procurori pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Agresiunea a avut loc în 17 noiembrie 2018, în scara unui bloc din Alba Iulia. Potrivit anchetatorilor, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, inculpatul i-a aplicat cu brutalitate victimei în vârstă de 20 ani o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa. I-a sustras tinerei telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei. 
 
 
Bărbatul a fost prins după 2 zile, în 19 noiembrie, după ce în mediul online a apărut un video şocant, care surprinde momentul agresiunii. Reţinerea lui Drăgoi Nicolae s-a produs după circa 3 ore de la apriţia filmului. Ulterior acesta a fost arestat preventiv. Denisa Sava a ajuns după câteva ore de la comiterea agresiunii la spital, fără să îşi mai amintească ce s-a întâmplat în ziua respectivă. A fost internată timp de câteva zile. 
 
Drăgoi Nicolae a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna. Bărbatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15 septembrie 2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: