Peste 400 de teste pentru coronavirus, realizate la DSP Alba. Prioritatea sunt cadrele medicale din judeţ

Peste 400 de teste pentru coronavirus, realizate la DSP Alba. Prioritatea sunt cadrele medicale din judeţ

Linia de testare a DSP Alba

Linia de testare aflată la DSP Alba va depăşi miercuri, 1 aprilie 2020, numărul de 400 de teste realizate de la punerea în funcţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Astăzi vom depăşi cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul DSP Alba de la punerea în funcţiune a liniei Real Time PCR pe care instituţia noastră a primit-o în comodat de la USAMV CJ (pana la acel moment fusesera efectuate aprox 120 teste la CJ). Ne mărim constant capacitatea de testare, de la o zi la alta, prioritatea noastră fiind protejarea cadrelor medicale din judeţ”, a spus directorul DSP Alba, Alxandru Sinea.
 
DSP Alba este prima instituţie de acest fel din ţară care face propria testare. În câteva zile va fi pusă în funcţiunea o a doua linie de testare, finanţată de compania Transavia pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.
 
”Ultima luna a presupus eforturi de ECHIPA a spitalelor din Alba sub coordonarea DSP, a instituţiilor militarizate/deconcentrate (ISU, IPJ, IJJ, SAJ, SMURD, etc), a administraţiilor locale sub coordonarea Consiliului Judeţean Alba, toate acestea sub îndrumarea Instituţiei Prefectului Alba. Nu în ultimul rand, entităţi private şi-au oferit sprijin financiar, iar parlamentarii de Alba au dovedit implicare maxima. Multumesc tuturor pentru susţinere, doar împreună, în ECHIPA putem sa depăşim aceste momente dificile şi sa protejam pe cei care au grija de noi, CADRELE MEDICALE din judeţul Alba”, a completat directorul instituţiei.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: