Pedeapsa primită de un bărbat care a ameninţat cu moartea medicii unui spital din Alba. Cum au fost terorizate cadrele medicale

Pedeapsa primită de un bărbat care a ameninţat cu moartea medicii unui spital din Alba. Cum au fost terorizate cadrele medicale

Spitalul Orăşenesc Abrud

A terorizat timp de mai multe lui medicii şi asistentele de la Spitalul Orăşenesc Abrud. Poliţia nu l-a reţinut, dar a fost trimis în judecată şi a primit închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

P. Daniel, în vârstă de 33 de ani, din Abrud, a ameninţat cu moartea personalul medical, a spus că-i va incendia şi că se va duce şi-i va da foc locuinţei unuia dintre medici.
 
Faptele bărbatului au fost descrise de anchetatori şi se regăsesc în motivarea Judecătoriei Câmpeni, consultată de alba24.ro. Scandalul a început în noaptea de 1/2 martie 2020, când după ora 23.00, bărbatul, acuza dureri de inima şi voia să între în Spitalul Abrud. După multe injurii aduse cadrelor medicale, acesta a fost primit la camera de garda.
 
A două zi, în jurul orei 8.00, a revenit la spital, unde le-a cerut unor medici prezenţi să îşi vadă mama care era internată pe secţia de interne. Deşi acestuia i s-a explicat că spitalul e în carantină şi că vizitele sunt permise doar între anumite ore bărbatul nu a înţeles şi a început să ameninţe personalul medical. A ameninţat cadrele medicale că le da foc şi le omoară şi că îl caută pe doctorul B. să îi dea doi pumni în gură.
 
"Inculpatul s-a deplasat în ambulatoriu şi în prezenţa altor pacienţi a început să profereze injurii, să ameninţe că da foc şi că omoară pe cineva. I-a comunicat asistenţei B. M. că o să-l omoare pe dr. B., o să-i dea foc la casă, tulburand liniştea pacienţilor, după care s-a întors la camera de garda", se arată în motivarea instanţei din Câmpeni.
 
De la spital a fost anunţată poliţia, care l-a găsit pe bărbat pe stradă, însă nu l-a reţinut. Bărbatul s-a întors la spital şi după ce a ameninţat din nou cu moartea cadrele medicale, s-a deplasat la etajul I al secţiei medicină internă, unde a început să lovească cu pumnii şi picioarele în uşa încuiată, proferand injurii şi ameninţări, fără o adresa anume. "Panicate şi speriate de atitudinea violenţă a suspectului, cadrele medicale de pe această secţie au sesizat telefonic organele de poliţie, care l-au luat şi l-au dus până la locul de domiciliu al acestuia", se mai arată în documentul citat.
 
În jurul orei 17.00, bărbatul s-a dus iar la camera de garda a spitalului şi a început să ameninţe în mod repetat cadrele medicale cu moartea, lucru ce a determinat-o pe una dintre asistentele medicale să se ascundă în altă încăpere. "De la camera de garda, a mers la etajul I al secţiei de medicină internă unde a început să lovească cu pumnii şi picioarele în uşa de acces, proferand totodată injurii şi ameninţări, sens în care asistentele medicale, foarte speriate, au solicitat intervenţia dr. B.C.
 
Deşi medicul B.C. a încercat să-l calmeze, Pădureanu Daniel l-a ameninţat că ştie unde locuieşte şi că în consecinţă se va deplasa în această localitate, unde îi va da foc la casă şi îl va ucide, astfel că şi de această dată a fost solicitată prezenţa organelor de poliţie. Între timp, la un magazin din Abrud, bărbatul a dat de o cunoştinţă mai veche (un alt bărbat), pe care l-a ameninţat că îl omoară şi chiar a găsit o bară de metal cu care îi spunea acestuia că o să îi dea în cap. În timpul procesului, cel ameninţat a renunţat la acuzaţii"; se mai precizează în motivare.
 
Din probatoriul administrat rezultă că P. Daniel a fost consultat de către medici de câte ori a solicitat acest lucru şi dacă a fost cazul i s-a prescris tratamentul necesar, însă de aproximativ 3 luni se prezintă în mod frecvent şi nejustificat la spital, unde de fiecare dată profereaza injurii şi ameninţări cu moartea la adresa cadrelor medicale. Acesta a fost condamnat pentru două fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi patru de ameninţare. Pedeapsa rezultanta este de 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie.
 
Bărbatul mai trebuie să plătească daune morale de 20.000 de lei către patru cadre medicale. Hotărârea Judecătoriei Câmpeni poate fi contestată la Curtea de Apel.
 

Vă mai recomadăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările