Pagube de aproape 80 de milioane de lei în Alba după inundaţiile devastatoare din luna iulie

Pagube de aproape 80 de milioane de lei în Alba după inundaţiile devastatoare din luna iulie

Inundaţiile au făcut ravagii în mai multe localităţi din Munţii Apuseni

Inundaţiile, alunecările de teren şi fenomenelehidrometeorologice periculoase produse în Alba în luna iulie 2021 au produs pagube în valoare de 79,8 milioane de lei infrastructurii din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, au fost provocate pagube în 88 de localităţi din 25 unităţi administrativ teritoriale
 
Până în prezent, Guvernul a aprobat repartizarea sumei de 749.000 lei pentru judeţul Alba în vederea realizării lucrărilor de investiţii pentru refacerea şi punerea în siguranţă a infrastructurii unor unităţi de învăţământ de stat.
 
Unităţile care beneficiază de fonduri sunt din comuna Ocoliş - Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa cu Program Normal; din comuna Roşia Montană - Şcoala  Gimnazială ” Cloşca”, din satul Cărpiniş şi Şcoala Gimnazială Gura Roşei şi Grădiniţa cu Program Normal, din satul Gura Roşiei, din comuna Sohodol - Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Sohodol şi din oraşul Câmpeni – Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – imobil Atelier - şcoală.
 
”Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Consiliul Judeţean Alba au înaintat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru finanţarea unor cheltuieli de refacere, reabilitare sau intervenţie la infrastructura afectată de inundaţiile, alunecările de teren şi fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în judeţul Alba.
 
Suma totală solicitată este de 31.174 mii lei pentru obiective de infrastructură din administrarea Consiliului Judeţean Alba şi 16 UATuri: Abrud, Câmpeni, Zlatna, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Livezile, Lupşa, Ocoliş; Poiana Vadului, Poşaga, Roşia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Şugag”, se precizează într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
 
De asemenea, AJPIS Alba a înaintat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale propuneri  privind acordarea ajutoarelor de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile, alunecările de teren şi fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în judeţul Alba în valoare de 573,500 mii lei pentru 163 familii din Abrud, Câmpeni, Avram Iancu, Ocoliş şi Sohodol. Urmează să fie solicitate ajutoare de urgenţă şi pentru familiile afectate din Bistra şi Roşia Montană. În total, valoarea pagubelor înregistrate în Alba se ridică la 79,8 milioane de lei.
 
Au fost alocate următoarele ajutoare: prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în perioada 15-20.07.2021 s-au alocat 50.000 litri de motorină; 300 bucăţi paturi de cazarmament dotate cu pături, cearşeafuri, perne şi feţe de perna; 11.500 litri apă; 3.600 bucăţi conserve carne: 5.400 bucăţi conserve pateu; 25 căsuţe modulare utilate complet ( Bistra -1; Sohodol – 2; Roşia Montană – 21; Câmpeni – 1); 10 bucăţi butelii cu aragaz.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările