Alba Iulia: Baraje pentru Liga a 3-a cu Zlatna în prim-plan

Alba Iulia: Baraje pentru Liga a 3-a cu Zlatna în prim-plan

Partida de baraj Minaur Zlatna - Berzobis Berzovia se va disputa mâine, de la ora 17.30, pe stadionul „Francisc Neuman“ (UTA) din Arad. Meciul va fi arbitrat de Marian Balaci, asistat de Răducu Udroiu şi Ionel Drula, toţi din Drobeta Turnu Severin. Arbitru de rezervă a fost desemnat Silviu Gulei (de asemenea din Drobeta Turnu Severin) iar observator din partea Federaţiei Române de Fotbal va fi timişoreanul Vali Igna.

Alba Iulia: Alba Iulia va avea un Muzeu al Sportului

Alba Iulia: Alba Iulia va avea un Muzeu al Sportului

Momente de glorie imortalizate în imagini, jucători celebrii care au adus faimă judeţului Alba, trofee, tricouri, suveniruri, echipamene, toate acestea vor sta la baza înfiinţării unui muzeu al sportului în Alba Iulia. Proiectul este o idee mai veche a Direcţiei Judeţene de Sport Alba care va prinde contur cel mai probabil până la finele acestui an.

Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Terasa J’adore de pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia a fost astăzi după-amiază scena unui scandal între mai multe persoane. Trei bărbaţi, boxerul Andrei Dărămuş, Iulian Cibu şi un alt boxer poreclit „Bârluţ”, cercetaţi în ultimii ani în mai multe dosare penale, au bătut un om de afaceri, client al terasei.

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Căutările prin arhivele securităţii continuă să scoată la iveală victime ale regimului comunist. Rămăşiţele pământeşti ale lui Alexandru Macavei, un partizan anticomunist împuşcat de fosta securitate, îngropat în localitatea Muşca din judeţul Alba, au fost căutate în cursul acestei zile, la cererea familiei, respectiv a soţiei Rozalia Regina Macavei şi a norei Suzana Macavei.

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că Alba ocupă un loc fruntaş printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului. La începutul lunii iunie, numărul şomerilor de pe teritoriul judeţului nostru ajungea la aproape 17.000, cu o rată de 9,2 la sută, mai mare cu 0,3 faţă de luna aprilie. Din acest punct de vedere, Alba se situează pe locul doi pe ţară şi pe primul loca în Transilvania.

Este incredibil ce se întâmplă la ministerul Educaţiei. Fără ca premierul să intervină. Vom înregistra o premieră. Ministrul Educaţiei vrea să „piloteze” legea care prevede reducerea numărului de ore din planurile cadru la 20, 25, 30/săptămână,  pentru primar, gimnaziu, liceu. Adică să o pună în aplicare doar în câteva şcoli, nu în toată ţara, cum spune legea promulgată de preşedinte. Ar fi o premieră  juridică, în statul de drept.

acum 2 zile · comentarii (5)

Dacă atunci când am scris prima parte a acestui Dicţionar de leadership 2020 ne uităm la ce înseamnă efectele celei de a patra revoluţii industriale, astăzi suntem în plină pandemie. Cu consecinţe pe care nu ştim să ni le imaginăm. Experienţele trecute ne pot da câteva indicaţii despre ariile în care ne-am putea uita, însă este foarte posibil ca nici una dintre soluţiile aplicate în crizele financiare trecute să nu funcţioneze.

acum 2 zile · comentarii (0)

Drapelul Republicii Macedonia de Nord este arborat, începând de astăzi, alături de cele ale celorlalţi 29 Aliaţi transatlantici. Al 30-lea membru se alătură cu mândrie, cu drepturi depline, dar şi cu o responsabilitate perfect asumată, celei mai de succes alianţe politico-militare din istorie. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii de mulţi ani – unul cu adevărat istoric şi care trebuie celebrat ca atare.

acum 2 zile · comentarii (29)

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este solist al Filarmonicii ”George Enescu”, prof. univ. dr. la catedra de flaut din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi solist al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara. Pe de altă parte, este una dintre cele mai efervescente personalităţi intelectuale din domeniul artelor spectacolului din România.

acum 2 zile · comentarii (0)

Chiar dacă nu apare ca fiind prioritară pe reţelele sociale şi, în consecinţă, nu este încă subiect de discuţie obligatoriu între trolii angajaţi ai diferitelor grupări de influenţă, întrebarea este studiată intens la nivelul unor grupe de studiu care fac propunerile vizând viitoarea organizare a marilor campanii de reechilibrare politică post-pandemie.

acum 3 zile · comentarii (35)

Este momentul solidarităţii europene. Este momentul emiterii de eurobonduri de tip coronabonds de 700 miliarde euro (5% din PIB ul UE). România poate accesa resurse de finantare de peste 10% din PIB pentru lupta contra coronavirozei şi revenirea economică. Este nevoie de protejarea persoanelor vulnerabile printr-un Venit Universal Minim ţintit pentru cei 4 milioane români aflaţi în deprivare materială severă. Împreună putem reuşi.

acum 3 zile · comentarii (5)

Acum o săptămâna, am postat pe pagina mea de Facebook, un mesaj prin care atrăgeam atenţia celor mai puţin responsabili dintre noi, care nu respectă nicio regulă de izolare şi care fac mişto de gravitatea şi rapiditatea răspândirii acestui virus. Mesajul meu era simplu: Staţi în casă, nu fiţi iresponsabili!

acum 3 zile · comentarii (14)

Cel puţin aşa rezultă dintr-o postare a doamnei ministru Monica Anisie. Problema anului şcolar şi a examenelor de absolvire preocupă elevii din clasele terminale şi pe părinţii acestora. Elevii care nu dau anul acesta examene naţionale sunt mai liniştiţi. Deja materia a fost parcursă la clasă în proporţie de 60-70%, materie multă, stufoasă, prea teoretizanta, fără aplicaţii practice şi legături transdisciplinare.

acum 3 zile · comentarii (14)
Postari Recente