Femeie nevinovată, ucisă de un copac în urma unei „cauze naturale“. Dosarul penal a fost clasat de procurori

0
Publicat:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș (Alba) a clasat dosarul penal deschis după decesul unei femei din București, în urma unui accident provocat de căderea unui arbore peste mașina în care se afla.

Mașina a fost strivită de arborele căzut di pădure FOTO ISU Alba
Mașina a fost strivită de arborele căzut di pădure FOTO ISU Alba

Anchetatorii au stabilit că moartea femeii este consecinţa unei cauze naturale care nu poate fi imputată vreunei persoane.

„În esenţă, s-a reţinut că tragedia s-a produs datorită condiţiilor meteo nefavorabile, iar rezultatul produs este consecinţa unei împrejurări care nu putea fi prevăzută, respectiv unei cauze naturale care nu poate fi imputată vreunei persoane", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, Rareş Titilincu, citat de Agerpres.

În vara anului trecut, în 26 iulie 2023, un autoturism care se deplasa pe DN 67C - Transalpina, în direcţia Oaşa - Sebeş, şi era condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Bucureşti, a fost surprins. la kilometrul 98 + 500 de metri, de un arbore care a căzut pe plafonul maşinii, fiind smuls din rădăcini de o vijelie. În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, pasageră în autoturism, a decedat. Soţul femeii a fost rănit.

FOTO ISU Alba
FOTO ISU Alba

Potrivit O.G. 43/1997 actualizată art.38, alin (1), „în zona drumurilor cu versanţi, unde este pericol de căderi de arbori pe partea carosabilă, în vederea protejării participanţilor la trafic, precum şi a preîntâmpinării închiderii drumurilor, administratorul drumului ia următoarele măsuri: a) înştiinţarea ocolului silvic care are în administrare zona respectivă pentru tăierea arborilor ce prezintă pericol pentru participanţii la trafic".

Secţia Drumuri Naţionale Alba a transmis că a solicitat, în primăvara anului trecut, unui ocol silvic defrişarea în regim de urgenţă a copacilor care prin cădere ajung pe partea carosabilă. „În situaţia comiterii unor accidente de circulaţie datorate căderilor de arbori, responsabili de evenimentele produse pe sectoarele cu plantaţii rutiere sunt administratorii pădurilor acestora", se arăta în document.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite