Grenade defensive neexplodate, descoperite într-o fosă septică din Alba

0
Publicat:

Patru grenade defensive neexplodate, fără focos, au fost descoperite luni într-o fosă septică din oraşul Teiuş, Patru grenade defensive neexplodate, fără focos, au fost descoperite luni într-o fosă septică din oraşul Teiuş, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, potrivit Agerpres.

Grenadele au fost descoperite într-o fosă septică. FOTO Alba24
Grenadele au fost descoperite într-o fosă septică. FOTO Alba24

„Echipajul Pirotehnic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat de către IPJ Alba pentru a interveni în localitatea Teiuş. La sosirea forţelor la locul solicitării, aceştia au găsit într-o fost septică patru grenade defensive neexplodate, fără focos, din al Doilea Război Mondial", a transmis ISU Alba.

Pirotehniştii au preluat grenadele în vederea distrugerii lor ulterioare, a mai precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Grenadele au fost descoperite în urma unei acţiuni de vidanjare, conform Poliţiei.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, o bombă din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsită în grădina unui bloc din Sectorul 5 al Capitalei.

În vara anului trecut, în comuna Pufești din Vrancea au fost  descoperite două proiectile perforante calibrul 88 și 57 milimetri, o grenadă defensivă și o bombă aruncător de calibrul 82 milimetri (în orașul Panciu), cinci proiectile explozive de calibrul 152 milimetri și un proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri în comuna Garoafa, un proiectil perforant de calibrul 85 milimetri și două proiectile perforante calibru 47 milimetri din Al Doilea Război Mondial.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite