Posturile de medic de urgență nu mai sunt atractive. Un singur candidat pentru cinci posturi la UPU Alba Iulia

0
Publicat:

Un singur candidat s-a înscris la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia pentru ocuparea a cinci posturi de medic în cadrul UPU. Și pentru alte specializări au fost depus doar câte un dosar.

Spitalul Județean din Alba Iulia FOTO Adevărul
Spitalul Județean din Alba Iulia FOTO Adevărul

Unitatea Medicală din Alba Iulia a solicitat Ministerului Sănătăţii, în luna ianuarie, deblocarea a aproape 60 de posturi, din care 20 posturi de medici, toate fiind aprobate. Prin urmare, spitalul organizează concurs pentru ocuparea a trei posturi vacante de medic specialist confirmat în specialitatea medicină de urgenţă şi a două posturi vacante de medic rezident anul V confirmat în specialitatea medicină de urgenţă, în cadrul UPU, toate pe perioadă nedeterminată.

Până în 22 februarie, când a expirat perioada de depunere a dosarelor, doar un singur medic rezident anul V şi-a depus dosarul, acesta fiind admis să susţină concursul. Pentru ocuparea unui post vacant de medic specialist Cardiologie s-a depus un singur dosar, la fel ca la cel pentru medic specialist Nefrologie. Un singur candidat s-a înscris şi a promovat concursul, pentru postul de medic specialist Neonatologie.

În schimb, au fost depuse şi admise două dosare la concursul pentru ocuparea unui post de medic rezident anul V confirmat în specialitatea Boli infecţioase. Mai sunt scoase la concurs un post de medic primar specialitatea Recuperare, medicină fizică şi balneologie, precum şi două posturi de medic specialist Neurologie.

De asemenea, în această perioadă se depun dosare pentru concursurile organizate pentru ocuparea a 19 posturi de asistent medical generalist, din care două la UPU-SMURD, a 13 posturi de infirmier, trei de brancardier la UPU, două posturi de îngrijitoare curăţenie şi a unui post de gipsar.  

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Alba, asigurând asistența medicală de specialitate pentru 323.879 de locuitori ai județului, îndeplinind totodată și funcția de Spital de Urgență.

Unitatea sanitară are în prezent 763 de paturi, 25 paturi spitalizare de zi, Unitate de Primiri Urgențe acoperind peste 25 de specialități medicale. Unitatea sanitară oferă de asemenea, în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului cu cabinete de specialitate, servicii medicale în regim de ambulatoriu pentru specialități clinice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite