Haită de lupi, filmată devorând un leș. Imagini surprinse în Munții Apuseni VIDEO

0
Publicat:

Imagini rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Munții Apuseni au fost făcute publice de administrația parcului natural din această zonă a țării.

Animalele sălbatice în pădurea din Munții Apuseni FOTO captură video Facebook
Animalele sălbatice în pădurea din Munții Apuseni FOTO captură video Facebook

În imagini se poate observa cum doi lupi se hrănesc din leșul unui animal ucis, nu înainte de a alunga păsările care se „ospătau” din cadavru. Se întâmplă iarna, într-o pădure din aria Parcului Natural Apuseni.

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Imagini foarte rare cu lupi au fost surprinse și cu alte ocazii, însă, de data aceasta, camerele i-au filmat în timp ce se hrăneau.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri (Biserica Moţului), abrupturi stâncoase (Pietrele Galbenei), chei, văii (Valea Sighiştelului, Valea Galbenei), doline (Lumea Pierdută), măguri, lapiezuri, ponoare (Cetăţile Ponorului), avene (Avenul cu Vacă), peşteri (Urşilor, Ciur Izbuc, Cetatea Rădesei, Gheţarul Focul Viu, Peştera Smeilor de la Onceasa); cu suprafeţe naturale acoperite cu păduri, păşuni şi pajişti; cu floră şi faună specifică Carpaţilor Occidentali, înzona de nord-vest a munților Apuseni.

Aria de răspândire este în județele Bihor, Alba și Cluj. Cuprinde suprafeţe de pe teritoriul administrativ a 16 comune şi proprietăţi aparţinând autorităților locale din 25 de comune.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite