Depozit clandestin cu peste 100.000 de litri de detergent falsificat, importat ilegal din Ungaria, descoperit în Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din Alba au descoperit în județul Mureș un depozit clandestin cu peste 100.000 de litri de detergent falsificat, cu o valoare de piață de peste 850.000 de lei. Produsul a fost importat ilegal din Ungaria și vândut sub diferite mărci premium.

Depozitul clandestin descoperit în Mureș FOTO IPJ Alba
Depozitul clandestin descoperit în Mureș FOTO IPJ Alba

O anchetă comună, între autorități judiciare din România și Ungaria, a probat o activitate infracțională constând în achiziționarea din zona Budapesta, de produse contrafăcute, în special detergenți din diferite mărci premium, urmată de introducerea în țară și vânzarea acestora către diferiți cumpărători de pe raza mai multor județe.

În baza schimbului reciproc de informații și a probelor administrate, la data de 20 februarie 2024 au fost efectuate, concomitent, în cele două țări, un număr total de 41 de percheziții domiciliare. În România ancheta este desfășurată de polițiști din cadrul IPJ Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Polițiștii români au descoperit pe raza județului Mureș un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenți din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.

FOTO IPJ Alba
FOTO IPJ Alba

„În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară a fost descoperită o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și următoarele cantități de detergenți în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.

Valoarea de piață a bunurilor mai sus menționate este de aproximativ 856.000 lei. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei și respectiv 1.000 euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Un suspect este urmărit penal pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite