Omniasig, asigurătorul fabricii Solina din Alba Iulia distrusă în incendiu: ”Se depun toate eforturile pentru soluţionarea situaţiei”

Omniasig, asigurătorul fabricii Solina din Alba Iulia distrusă în incendiu: ”Se depun toate eforturile pentru soluţionarea situaţiei”

Din fabrica arsă a rămas un morman uriaş de elemente de construcţie

Omniasig a confirmat, marţi, că este asigurătorul fabricii Solina, din judeţul Alba, care a ars sâmbătă. Incendiul a distrus întreaga fabrică de condimente şi ingrediente alimentare din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În dimineata zilei de sâmbătă, 2 februarie 2019, un incendiu a izbucnit la fabrica Solina Romania, din judetul Alba, distrugând întreaga fabrică de ingrediente alimentare. OMNIASIG Vienna Insurance Group confirmă faptul că producătorul este asigurat la societatea noastră, în baza unei poliţe de tip «Asigurare de incendiu şi alte riscuri pentru clădiri şi conţinut»”, se arată în comunicatul făcut public de firma de asigurare.
 
Omniasig a subliniat că este alături de producător şi va depune toate eforturile pentru soluţionarea situaţiei. ”Pentru a oferi asistenţa necesară asiguratului, o echipă din cadrul Direcţiei Daune a OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a deplasat la faţa locului la foarte scurt timp de la izbucnirea incendiului, în prezent fiind desfăşurate procedurile de constatare şi evaluare a daunelor”, se arată în comunicat.
 
Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia. ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere. La faţa locului au intervenit iniţial 12 autospeciale, fiind trimise echipaje de pompieri din Cluj, Sibiu şi Hunedoara. Evaluarea cauzelor care au determinat izbucnirea incendiului a început marţi, 5 februarie. Din comisie fac parte reprezentanţi ai acţionariatului, asigurătorului, poliţiei şi pompierilor.
 
 
 Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările