O tânără şi-a transferat ilegal peste 500 de euro din contul unei cunoştinţe. Ce spune ancheta Poliţiei

O tânără şi-a transferat ilegal peste 500 de euro din contul unei cunoştinţe. Ce spune ancheta Poliţiei

Sursa foto: IPN

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat o tânără din Republica Moldova ca persoană bănuită de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra s-ar fi folosit de datele unui card bancar şi de o cartelă telefonică ale unei cunoştinţe şi şi-ar fi transferat, în propriul cont, peste 550 de euro.
 
La data de 14 aprilie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au identificat o tânără, de 22 de ani, din Republica Moldova şi cu reşedinţă în judeţul Suceava, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
Se pare că, la începutul lunii februarie 2021, tânăra şi-ar fi transferat într-un cont bancar, prin intermediul unor aplicaţii telefonice, suma de 556 de euro, după ce s-ar fi folosit ilegal de datele unui card şi de o cartelă telefonică, pe care le-ar fi sustras de la o cunoştinţă, o tânără de 20 de ani.
 
În cauză a fost ridicat un telefon mobil, despre care există bănuiala că ar fi fost folosit la săvârşirea faptei. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea recuperării prejudiciului şi luarea măsurilor legale.
 
În scopul prevenirii unor astfel de fapte Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:
 
· să nu fotografiaţi şi să nu comunicaţi nimănui PIN-ul, datele înscrise pe cardul bancar, inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare sau orice alte informaţii de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacţionare;
 
· să nu furnizaţi niciodată datele de acces la Internet/Mobile Banking;
· să nu intraţi pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate;
 
· persoanele care au postat anunţuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidenţiale şi folosite exclusiv pentru achiziţii şi nu pentru încasări;
· să verifice toate detaliile înainte de a efectua o tranzacţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările