Mobilizare pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Lucrări intense la pasajul peste linia ferată de la Teiuş VIDEO

Mobilizare pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Lucrări intense la pasajul peste linia ferată de la Teiuş VIDEO

Pasajul peste calea ferată este realizat în procent de peste 90%

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marţi o filmare făcută pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda, între Alba Iulia şi Aiud, la lucrările din zona pasajului peste calea ferată de lângă Teiuş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Antreprenorul autostrăzii Sebeş-Turda Lot 2 execută umpluturi în dreptul structurii de sprijin din beton armat, cu fundare indirectă, pe un rând de coloane forate, de la kilometrul 26 al autostrăzii.

Zidurile de sprijin sunt susţinute de un sistem de ancore pasive. Pasajul peste calea ferata triplă de la km 26 + 253 este la nivel de placă suprabetonare, fiind realizat în procent de 91%.

Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş Turda, între Sântimbru şi Aiud, este de 85,9 %. Deschiderea traficului este estimată pentru luna noiembrie 2021.

Potrivit companiei, contractul proiectare şi execuţie are înregistrate întârzieri majore, datorate slabei mobilizări a constructorului din anii anteriori, dar şi din prezent, datorată lipsei resurselor financiare proprii pentru susţinerea şantierului.

VIDEO Mobilizare pe lotul 2

Pe rolul instanţelor se află două dosare privind contestaţii ale unor executări silite pentru imobile necesare execuţiei lucrărilor, procesele aflându-se în prima instanţă.

În data de 18 iunie 2021, antreprenorul şi-a asumat soluţia finală în vederea stabilizării necesare în zona Oiejdea – km 19+300.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările