Minor trimis în judecată pentru dare de mită după ce a oferit bani unor poliţişti

Minor trimis în judecată pentru dare de mită după ce a oferit bani unor poliţişti

Un tânăr minor a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru dare de mită. Acesta a fost surprins în flagrant, în 8 octombrie 2019, în timp ce oferea o sumă de bani unor poliţişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a fost înregistrat denunţul a doi poliţişti din cadrul I.P.J. Alba – Secţia 5 Poliţie Rurală Blaj, prin care au sesizat faptul că, în urma unui control al documentelor de însoţire a mărfii, au fost constatate unele nereguli, iar numitul C.A persoană fără calitate specială, a oferit poliţiştilor o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale de sancţionare. 
 
Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, astfel procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală. La data de 8 octombrie 2019, numitul C.A. a fost prins în flagrant de ofiţerii S.J.A. Alba, după ce a dat unuia dintre agenţii de poliţie constatatori o suma de bani pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale de sancţionare contravenţională şi confiscare a mărfii.
 
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C.A. pentru săvârşirea infracţiunii de „dare de mită”. Cercetările au fost finalizate, iar dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în data de 22 octombrie 2019. Părţi în dosar sunt şi părinţii tânărului (reprezentanţi legali), precum şi Serviciul de Probaţiune Alba.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: