Grupul Daimler închide temporar fabricile de la Sebeş şi Cugir unde lucrează peste 3.000 de angajaţi

Grupul Daimler închide temporar fabricile de la Sebeş şi Cugir unde lucrează peste 3.000 de angajaţi

Vedere de ansamblu a fabricilor Daimler de la Sebeş

Concernul Daimler AG, care în România deţine fabrici în Cugir şi Sebeş, anunţă că închide temporar facilităţile de producţie pe care le deţine în Europa pentru cel puţin două săptămâni din cauza perturbărilor care au afectat lanţul de furnizori pe fondul epidemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul Daimler are două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), unde lucrează peste 3.000 de angajaţi.
 
„Majoritatea producţiei în Europa, precum şi activităţile în anumite arii administrative, sunt afectate de această măsură. Acest lucru este valabil şi pentru unităţile de producţie de la Cugir şi Sebeş. Fac excepţie ariile în care trebuie menţinute anumite operaţiuni, spre exemplu, cele urgente, teme de ramp-up importante, servicii clienţi şi asigurarea lanţului de aprovizionare internaţional. Oriunde există nevoia de a menţine aceste activităţi, compania va lua măsurile de precauţie adecvate pentru a-şi proteja angajaţii împotriva infectării. Conducerea Daimler monitorizează situaţia în permanenţă şi va lua măsuri suplimentare, dacă va fi necesar. În cazul în care situaţia se îmbunătăţeşte, activitatea va putea fi complet reluată”, au precizat reprezentanţii Star Assembly.
 
Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro. Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Grupul german Daimler este al doilea mare exportator din România după Dacia şi în top zece companii după cifra de afaceri. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în şapte şi opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune şi sisteme de direcţie. În plus, aici funcţionează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările