FOTO VIDEO Veşti proaste de pe lotul 1 al A10 Sebeş-Turda. Mobilizarea pe şantier nu este suficientă pentru finalizarea lucrărilor în 2020

FOTO VIDEO Veşti proaste de pe lotul 1 al A10 Sebeş-Turda. Mobilizarea pe şantier nu este suficientă pentru finalizarea lucrărilor în 2020

Stadiul lucrărilor a ajuns la peste 90%, dar mai sunt câteva puncte critice. Foto: Pro Infrastructură

Finalizarea în 2020 a lucrărilor pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Lancrăm şi Alba Iulia, este pusă sub semnul întrebării.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Veşti proaste de pe lotul I al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10)! Deşi stadiul lucrării la aproape 6 ani de la semnarea contractului este de aproximativ 90%, mobilizarea constructorului italian Pizzarotti nu este nici pe departe suficientă pentru a putea deschide circulaţia în luna decembrie a acestui an.
 
Se pare că antreprenorul se foloseşte de toate chichiţele contractuale posibile pentru a împinge termenul de finalizare cât mai departe în 2021, în timp ce şoferii stau zilnic blocaţi zeci de minute în trafic pe DN1 între Sebeş şi Alba Iulia.
 
Ne exprimăm speranţa că antreprenorii cu asemenea abordări ruşinoase pentru blazonul oricărui constructor serios să fie penalizaţi corespunzător de către autorităţi şi să nu îi mai vedem prea curând pe şantierele din România”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură. 
 
 
Şi reprezentanţii CNAIR susţin că fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuţia structurilor de la nodul Sebeş şi nodul Alba Iulia Nord, porţiunea de autostradă nu va putea fi deschisă traficului. Antreprenorul este monitorizat constant în şantier de către echipe mixte CNAIR SA şi DRDP Cluj, au mai precizat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
 
Într-un document privind stadiul proiectării şi execuţiei lucrărilor la autostrăzile din România, pentru lotul 1 al autostrăzii A10 Sebesş-Turda, termenul estimat pentru deschiderea circulaţiei a fost modificat, noua limită fiind data de 30 decembrie 2020. Potrivit aceluiaşi document, pe lotul 1, stadiul fizic al lucrărilor este de 90.30%, iar stadiul financiar este de 80.03%.
 
 
La nodul rutier Sebeş, probabil unul dintre cele mai spectaculoase şi complexe din România, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A10 şi cu DN1, se lucrează la asfaltarea unor bretele. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. 
 
 
Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează: 
Breteaua 1 Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior. 

Breteaua 2 Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior. 

Breteaua 3 Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordează la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h. 
 
 
Breteaua 4 Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm. 

Breteaua 5 Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h. 

Breteaua 6 Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările