FOTO VIDEO Tură cu motocicleta pe Transalpina. Cum arată şoseaua în zona unde zăpada măsoară peste 1 metru

FOTO VIDEO Tură cu motocicleta pe Transalpina. Cum arată şoseaua în zona unde zăpada măsoară peste 1 metru

Foto: Facebook/ Rudolf Hanzelik

Transalpina, şoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România, a fost deschisă pentru circulaţia auto. La aproape 2000 de metri altitudine, încă nu a venit primăvara. Stratul de zăpadă este încă destul de mare, chiar şi în zona drumului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi drumul este curăţat, pe margini, zăpada atinge în unele zone peste 1 metru. 
 
Un motociclist temerar a postat pe contul său de Facebook o serie de fotografii şi filmuleţe video pe care le-a realizat la sfârşitul săptămânii trecute, după o vizită cu motocicleta în zonă, chiar în prima zi în care a fost redeschisă circulaţia auto.
 
Transalpina, sau DN 67C este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. 
 
Şoseaua străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o ”şosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpuşa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) şi Muntinu (2.062 m). 
 
 
Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: