UPDATE Focar de coronavirus într-o comună din Apuseni. 11 persoane au fost confirmate cu COVID 19 la Ciuruleasa

UPDATE Focar de coronavirus într-o comună din Apuseni. 11 persoane au fost confirmate cu COVID 19 la Ciuruleasa

Foto: Adevărul

Un număr de 11 persoane din comuna Ciuruleasa au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În această localitate a fost confirmat în urmă cu câteva zile un bărbat în vârstă de 70 de ani, cel care ar fi cazul zero de la care a plecat focarul.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 3 Specialiştii DSP au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere şi izolare la domiciliu a persoanelor din comună, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectiva cât şi în localităţi învecinate. ”La această ora vorbim de măsuri suplimentare preventive conform procedurilor naţionale. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare”, a spus directorul DSP Alexandru Sinea. Acesta a completat că, în total, este vorba despre 11 cazuri de infectare la Ciuruleasa. Sâmbătă seara a circulat, neoficial, cifra de 12 persoane bolnave.
 
UPDATE 2 Situaţia privind focarul de coronavirus de la Ciuruleasa va fi discutată duminică, 5 aprilie, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată la ora 12.00.
 
UPDATE 1 Printre persoanele aflate în focar sunt un şofer de la serviciul de salubritate al Primăriei Abrud, precum şi o asistentă de la Spitalul Orăşenesc Abrud, soţ şi soţie. Se bănuieşte că virusul ar fi fost adus de către o persoană care s-a întors din străinătate. Cazul zero de la Ciuruleasa, bărbatul de 70 de ani confirmat în 30 martie, ar fi intrat în contact cu asistenta medicală. 
 
Ştirea iniţială: Persoanele confirmate ar fi contacţi ai cazului numărul 4 din Alba, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din aceeaşi comună, confirmat pozitiv în 30 martie 2020. În Ciuruleasa sunt, în total, 12 cazuri confirmate. Şase persoane provin din aceeaşi curte.
 
Primarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhuţ, a declarat că a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă. Acesta a mai spus că se iau măsuri de protecţie şi izolare. ”Sunt patru case care trebuie izolate. Pregătim voluntari care să livreze mâncare şi cele necesare persoanelor afectate. Vom bloca cu poliţia intrările în comună”, a spus primarul comunei din Apuseni.
 
Sâmbătă, la comunicarea de la ora 13:00, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până în acel moment erau 15 persoane confirmate pozitiv în Alba, dintre care trei erau la Ciuruleasa. Cu ultimele evoluţii, la nivelul judeţului, sunt 24 de cazuri de coronavirus.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: