FC Unirea Alba Iulia, pe ultimul loc în Liga I

FC Unirea Alba Iulia, pe ultimul loc în Liga I

Rade Veljovic nu a reuşit să înscrie la Iaşi. Foto: arhivă unireafc.ro

Fotbaliştii albaiulieni au mers la Iaşi, vorba antrenorului Adrian Falub - „ să ia puncte” şi s-au întors, ca de obicei, cu traista goală. Echipa a ajuns pe ultimul loc în Liga I la egalitate de puncte cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Cele două echipe sunt despărţite de golaveraj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evoluţia oaspeţilor a fost una asemănătoare cu cea de pe teren propriu, în compania Gloriei Bistriţa. Au făcut o primă repriză bună şi o alta secundă de curtea şcolii.

Partida a început cu Unirea Alba Iulia mai activă şi băieţii lui Adrian Falub puteau deschide scorul în două rânduri prin Călin Cristea (min.7 şi 10), dar internaţionalul de tineret nu a reuşit să fructifice bunele oportunităţi în care s-a aflat. Ieşenii, fără patru titulari şi cu Vali Badea accidentat în primele minute de joc, nu au excelat la construcţie, dar s-au aşezat mai bine în teren aşteptând greşeala adversarului. Şi, din păcate, firava defensivă a albaiulienilor le-a oferit aproape la fiecare atac o sumedenie de baloane utile.

La unul dintre acestea, Vali Negru a reuşit o execuţie de excepţie, mingea expediată de ieşean din marginea careului de 16 metri oprindu-se în vinclul porţii lui Cernea. Era minutul 44 şi Adrian Falub părea resemnat, la fel ca şi elevii săi. Starea de resemnare avea să se oglindească fidel în jocul oaspeţilor din a doua repriză.

Albaiulienii nu au mai legat nimic, iar schimbările tehnicianului Falub, total neinspirate (a înlocuit fundaşii laterali cu gândul la... victorie) nu au adus nimic bun în prestaţia ardelenilor. Cu sacii în căruţă, gazdele au jucat relaxat, la trecerea timpului. Chiar şi aşa, moldovenii puteau să-şi majoreze diferenţa de pe tabela de marcaj prin Straton (54) şi Bujor (77), dar scorul a rămas cel stabilit de Vali Negru.

Unirea Alba Iulia (antrenor Adrian Falub): Cernea – Olah (73, Bălan), Kanyuka, De Sousa, Bucurică (86, Vitinha) – Fl.Dan, Dâlbea, Enzo, C.Cristea (80, Selagea) – Veljovic, Jovanovic

Poli Iaşi (antrenor Petre Grigoraş): Brăneţ – Străuţ, Mihailov, Straton, Costache – A.Ionescu, Onicaş, Negru – Bujor (90+2, Ignatov), Badea (15, Viveiros), Constantin (83, Buhuş).

Arbitri: Mugurel Drăgănescu (central), S.Gheorghe, V,Marinescu (asistenţi).
Autorul golului: Vali Negru (44)
Cartonaşe galbene: Vali Negru respectiv Bucurică

Adrian Falub (Unirea): „Am ratat mult, iar Iaşiul a marcat în urma unei execuţii personale şi apoi a închis jocul. Şansele Unirii de a se salva au devenit doar matematice”

Petre Grigoraş (Poli Iaşi): „Am câştigat extrem de greu, fiindcă formaţiile înecate se agaţă de fiecare punct. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, dar până la urmă am luat cele 3 puncte”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările