Eveniment la Alba Iulia unic în România, în sprijinul femeilor bolnave de cancer. Ce vor face cinci artişti din ţară şi străinătate

Eveniment la Alba Iulia unic în România, în sprijinul femeilor bolnave de cancer. Ce vor face cinci artişti din ţară şi străinătate

Cinci artişti români, specializaţi în micropigmentare, vin la Alba Iulia într-o primă ediţie a unui eveniment fără precedent în România: ”Cred în frumuseţe, lupt alături de tine”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Împreună au pus la cale un maraton de fapte bune, desfăşurat pe parcursul zilei de 19 august, când îşi vor pune aparatura, priceperea şi talentul la treabă, corectând şi remodelând sprâncenele persoanelor afectate de lupta cu cancerul ori care suferă de alopecie.
 
Evenimentul are loc la iniţiativa Anei Oprea, originară din Alba Iulia şi care va veni din Spania. Alături de aceasta vor praticipa Medi Kiss (Belgia), Andreea Degan (Alba Iulia), Bianca Horhoi (Mediaş) şi Nik Radu (Sibiu).
 
În ciuda numeroaselor descoperiri din ultimele decenii şi a terapiilor inovatoare apărute împotriva cancerului, numărul românilor cu boli oncologice creşte alarmant, de la an la an. Conform celor mai recente estimări, incidenţa cancerului în România este mai mare cu aproximativ 9.000 de cazuri noi în 2019, faţă de anii precedenţi. Ana Oprea, Medi Kiss, Andreea Degan, Bianca Horhoi şi Nik Radu au decis să se implice activ pentru a aduce bucurie pe chipurile supravieţuitoarelor de cancer.
 
”Pentru că una dintre consecinţele tratamentelor agresive de chimioterapie şi radioterapie este pierderea sprâncenelor, încurajam pacientele să încerce metode alternative care pun în evidenţă feminitatea şi atractivitatea. O reamintire permanentă a faptului că sunt frumoase, este tehnica microblading, o procedura de ultima generaţie ce presupune introducerea pigmentului în stratul superior al dermului prin «redesenarea» firelor de păr din sprânceană, imitându-le perfect culoarea, grosimea şi orientarea. Cu ajutorul acestei tehnici se pot face corecţii de culoare, formă şi poziţionare a sprâncenelor, dând astfel un efect de lifting facial.
 
Durata de ”viaţă” a procedurii este de aproximativ un an şi jumătate, perioadă care poate varia mai mult sau mai puţin, în funcţie de particularităţile fiecărei persoane în parte. Un aspect important este faptul că avem garanţia unui brand internaţional în ceea ce priveşte pigmenţii utilizaţi, care sunt testaţi dermatologic şi adaptaţi la normele europene.
 
Procedura se efectuează în condiţii de maxima igienă, doar cu consumabile de unică folosinţă. Proiectul «Cred in frumuseţe, lupt alături de tine» este o colaborare din suflet pentru suflet, o campanie în cadrul căreia oferim gratuit, şedinţe de microblading femeilor care şi-au pierdut părul natural din sprânceană în urma violentelor tratamente cu citostatice. Pentru că am întâlnit cazuri în care pacientele ajung până în punctul în care se autoizolează datorită standardelor înalte de frumuseţe impuse de societate, le încurajam să se lase pe mâna noastră şi să accepte să le redăm magia încrederii de sine. Ştim cu toţii că atitudinea pozitivă contribuie foarte mult la sănătate, unii medici susţinând chiar că este cel mai important factor în lupta cu cancerul.
 
Tocmai de aceea suntem onoraţi să facem parte din proiectul «Cred în frumuseţe, lupt alături tine», campanie care este de fapt o încercare de diminuare a efectelor triste generate de aceasta boală cruntă şi care intenţionează sa pună în evidenţă acea frumuseţe aparte ce răzbate de sub multă luptă.  Credem cu tărie că «frumuseţea trezeşte sufletul la viaţa”, deci, lasă-te ajutată!», transmite Ana Oprea.
 
”Cred în frumuseţe, lupt alături de tine” va avea loc în 19 august, cu începere de la ora 9.00, la Centrul de Resurse al Primăriei Alba Iulia, Academia Doamnelor, de pe strada Gladiolelor, nr. 3A. din Alba Iulia.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: