DSP Alba cumpără prin licitaţie, cu aproape 1 milion de lei, două aparate de testare pentru COVID-19

DSP Alba cumpără prin licitaţie, cu aproape 1 milion de lei, două aparate de testare pentru COVID-19

Foto: DSP Alba

Direcţia de Sănătate Publică Alba cumpără două aparate de testare Real Time PCR împreună cu un extractor automat cu 96 de teste pentru efectuarea testelor COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

DSP mai achiziţionează un spectofotometru cu absorbţie atomică cu flacără şi cuptor pentru monitorizarea surselor publice de apă potabilă. Valoarea aparatelor de laborator se ridică la 970.000 de lei, fără TVA. 
 
Direcţia de Sănătate Publică Alba a lansat luni, 21 septembri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru achiziţia de echipamente de laborator RT PCR, extractor si spectrofotometru. Valoarea totală estimată este de 970.000 de lei, fără TVA.
 
Potrivit caietului de sarcini, Laboratorul DSP Alba are în momentul de faţă o linie de testare COVID-19 care cuprinde un RT-PCR Roche Light Cycler 480II şi un extractor automat de 32 locuri,, insuficiente în raport cu numărul mare de testări care se solicită. De asemenea, acesta nu deţine în dotare spectofotometru cu absorbţie atomică cu flacără şi cuptor.
 
Obiectivul specific asociat furnizării aparatelor Real Time PCR şi extractorului automat cu 96 de teste, care fac obiectul achiziţiei, este acoperirea necesităţilor de produse pentru efectuarea testelor COVID-19. Obiectivul specific asociat furnizării spectofotometrului cu absorbţie atomică cu flacără şi cuptor este în vederea realizării monitorizării de audit la toate sursele publice de apă potabilă unde conform Legii 458/2002, se impun şi determinări de metale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările