Doi cerbi surprinşi în timpul unei lupte, în Parcul Natural Apuseni VIDEO

Doi cerbi surprinşi în timpul unei lupte, în Parcul Natural Apuseni VIDEO

Doi cerbi filmaţi în Apuseni în timpul unei lupte. Sursa foto: captură video Facebook

Lupta intre doi cerbi a fost surprinsă de o camera de monitorizare amplasată de ”rangerii” Parcului Natural Apuseni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. În această perioadă a anului au loc şi luptele între masculi.
 
„Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.
 
În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, susţin cei de la Parcul Natural Apuseni.

 
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj Bihor şi Alba.
 

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările