Copil decedat la două zile după naştere. Un medic de la spitalul din Alba Iulia ar fi refuzat să o opereze pe mama acestuia în lipsa testului COVID

Copil decedat la două zile după naştere. Un medic de la spitalul din Alba Iulia ar fi refuzat să o opereze pe mama acestuia în lipsa testului COVID

Spitalul din Alba Iulia

Familia unui nou-născut care a decedat la naştere acuză un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia de malpraxis după ce mama acestuia ar fi fost lăsată o noapte întreagă să se chinuie şi nu ar fi fost operată prin cezariană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou născut a decedat la două zile după nastere. Familia acuză medicul că ar fi refuzat să efectueze operaţia de cezariană. Se pare că femeia ar fi fost ţinută în izolare până la finalizarea testului COVID.
 
Femeia, în vârstă de 42 de ani, din comuna Mogoş, era la prima sarcină şi a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba joi noaptea. Sarcina a decurs normal, fără nicio complicaţie, însă a fost ţinută în spital, în travaliu până dimineaţa. Famila susţine că medicul a refuzat să facă operaţia de cezariană.
 
Potrivit afirmaţiilor familei, în dimineaţa zilei de vineri a fost operată, la intervenţia unui alt coleg medic, cel din urmă spunând că există pericolul ca şi mama să îşi piardă viaţa. După naştere, copilul a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la Oradea, unde a decedat pe parcursul zilei de duminică. Familia acuză medicul care a refuzat să efectueze operaţia şi sunt hotărâţi să îl dea în judecată pentru malpraxis.
 
„Naşterea a avut loc vineri, prin operaţie cezariană de urgenţă, nou născutul primind scorul Apgar de 2 a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea la secţia Neonatologie, cu elicopterul, deoarece la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş nu au fost locuri disponibile. 
 
Operaţia de cezariană s-a făcut de urgenţă, înainte de a primi rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare. Mama este în Alba Iulia, rezultatul testului COVID fiind negativ. Femeia însărcinată a venit cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit prin cezariană”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările