Compania Transavia se retrage din proiectul spitalului de recuperare pentru copii iniţiat de un ONG din Alba Iulia

Compania Transavia se retrage din proiectul spitalului de recuperare pentru copii iniţiat de un ONG din Alba Iulia

Proiectul noul spital de recuperare pentru copii, din Alba Iulia

Compania Transavia a anunţat încheierea parteneriatului cu organizaţia neguvernamentală ”Maria Beatrice” pentru construcţia unui spital de recuperare pentru copii, proiect estimat la peste 3 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii companiei din Alba, lider naţional în domeniul cărnii de pasăre, au transmin miercuri, 26 februarie, un comnicat prin care anunţă încheierea parteneriatului.
 
”Transavia anunţă comunitatea locală că a încheiat parteneriatul cu ONG Maria Beatrice pentru realizarea primului centru pediatric naţional pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi. Compania a realizat ridicarea construcţiei la roşu, investind o sumă considerabilă, însă lipsa unei viziuni comune durabile a determinat ca acest parteneriat să înceteze.
 
Compania a oferit un sprijin important permanent comunităţii locale şi va continua să sprijine în continuare cauzele sociale şi umanitare, la fel ca până în prezent. Cu toate acestea, selecţia proiectelor va fi mult mai riguroasă pentru a ne asigura că sprijinul va ajunge la cei în nevoie şi care vor aprecia implicarea noastră”, se precizează în comunicatul emis de Transavia Oiejdea.
 
 
Valoarea proiectului era estimată la peste 3 milioane de euro, sumă pe care Transavia urma să o investească în proiectul despre care se susţinea că va fi unic în sud-estul Europei. Parteneriatul a fost încheiat în iunie 2019, iar finalizarea investiţiei era estimată pentru anul 2021.
 
Proiectul prevede ca noul centru să aibă ca activitate: evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperare medicală copii, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică. În suprafaţă desfăşurată de 4.000 mp pe un teren de 6.000 mp, centrul ar urma să asigure un sistem complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale şi terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat. Rămâne de văzut dacă asociaţia care a iniţiat proeictul va găsi resursele financiare pentru a finaliza construcţia şi pentrua a sicgura dotările necesare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: